Депутатът от Има такъв народ Любомир Каримански е оптимист за

...
Депутатът от Има такъв народ Любомир Каримански е оптимист за
Коментари Харесай

Любомир Каримански от ИТН оптимист за нов кабинет

Депутатът от " ИТН " Любомир Каримански е оптимист за нов кабинет.

" Мисля, че ще се случи третият мандат или най-малко аз бих желал да се случи ", разяснява той.

На въпрос за изискването на " Продължаваме Промяната " да се одобри антикорупционният закон и Бойко Рашков да бъде определен за ръководител на КПКОНПИ, Каримански сподели, че не е чул ултиматумът, който е подложен. " Ние сме " за " антикорупционният закон да се одобри, дано да забележим нормите какви ще бъдат, по какъв начин ще бъдат написани тъкмо и оттова нататък ще реагираме ", уточни депутатът от Има Такъв Народ, представен от " Морето ".

Каримански сподели още, че в парламентарната група на Има Такъв Народ не са обсъждали кандидатурата на Бойко Рашков, само че съгласно него е по-важно какъв закон ще се одобри. " Не вършим закона съгласно индивида, а с цел да бъде резистентен и постоянен във времето ", посочи той.

Относно изразените по-рано от Има Такъв Народ възражения към законопроекта за КПКОНПИ, Каримански разяснява, че " не толкоз разминавания, конкретизирания има ". Според него в хода на полемиките и сред първото и второто гласоподаване всичко това може да бъде доизработено.

Каримански удостовери, че от Има Такъв Народ са подготвени със своите оферти по управническа стратегия на ново държавно управление. " Обсъдили сме една огромна част от тях, уточни той. Това, което видяхме или което ни беше предоставено, се припокрива с съдружното съглашение, с това, което и ние отстояваме ", разяснява той.

Попитан дали Има Такъв Народ ще намерят общ език с Политическа партия, Любомир Каримански отговори: " Защо да не намерим? Стига с тези остри думи. Смятам, че има доста по-важни неща, като да вземем за пример да устоим на рецесията, която се задълбочава, на рецесията, която ни чака евентуално, на това, че Европейската централна банка ще усили повече лихвата, в сравнение с се възнамеряваше първоначално, което ще повлияе и на корпоративните заеми, а това не е малко ", уточни ръководителят на бюджетната комисия.

В отговор на въпрос Каримански сподели, че не е обмислял, нито е подготвен да заеме нов пост като министър на финансите.

В сряда мандатоносителите от " Българска социалистическа партия за България " ще беседват с Има Такъв Народ за сформиране на държавно управление с третия мандат.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР