Депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на младежта и спорта

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на младежта и спорта
Коментари Харесай

„Вдъхновение 4“ на Красен Кралев: символи от форма и цвят

Депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на младежта и спорта Красен Кралев сподели нови произведения в четвъртата си независима галерия. Художникът подреди картините си в Арт клуб и Галерия „ Савов “ в град Пловдив. Това е първата му креативна изява в Града под тепетата.
 „ Пловдив е огромно предизвикателство-бях доста обезпокоен, тъй като това за мен е градът на художниците, културната столица на България, хората тук имат друго отношение към живописта. Добре, че през целия ден бяхме в Народното събрание и не ми остана време за театрална тресчица преди изложбата “, описа Кралев след откриването пред Пловдивската телевизия „ Тракия “.   Изложбата е наречена „ Вдъхновение 4 “ и се състои от 24 картини живопис. В нея създателят демонстрира новата си серия „ Полифония “, въодушевена от творчеството на Джаксън Полък – едно от най-големите имена в нереалния експресионизъм.
“Картините ми са моите музи, не са поминък. Те са страст и пламък. Аз не се устоявам от рисуване-правя го от обич, с цел да показвам себе си, да се подредя вътрешно ”, изясни той.
 Картините са живопис на цветни полета. Характеризират се с извънредно ярки цветове, а основата на цялата експозиция са геометрията и символиката.
 Творбите бяха оценени високо от локалните културни среди, а създателят благодари за вдъхнатата храброст и топлия банкет.
Художникът не вижда вътрешен конфликт в многото си амплоата – на състезателен човек, предприемач, политик и креативна личност… с здравно обучение.   „ Човекът е многопластова персона. Той по време на целия си живот претърпява разнообразни метаморфози и има разнообразни лица, само че в изкуството човек е оптимално откровен и демонстрира най-добре своята психика “, изяснява Красен Кралев.
 Народният представител вижда изобразителното изкуство като източник на баланс на страстите си.

„ Помага ми да резервирам себе си подобен, какъвто съм, тъй като политиката е много комплицирано занятие, белязано в последните години и с много негативизъм, а в картините има единствено хубост “, безапелационен е Красен Кралев.

„ В политиката би трябвало да си обран, порядъчен, по-студен. В изкуството си откровен и свободен “, изясни още създателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР