Депутатът от ГЕРБ - СДС и бивш министър на енергетиката

...
Депутатът от ГЕРБ - СДС и бивш министър на енергетиката
Коментари Харесай

Теменужка Петкова категорична: Мария Габриел ще е премиер и министър на външните работи

Депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и някогашен министър на енергетиката Теменужка Петкова съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че след ротацията Мария Габриел ще е министър председател и министър на външните работи.

Петкова изясни, че както за министерския пост на Кирил Вътев, по този начин и за всички останали министри се чака анализът на премиера акад. Николай Денков и на вицепремиера и външен министър Габриел.

" За ротацията имаме условие – би трябвало да бъдат спазени договореностите, реализирани в границите на управническата стратегия.

Договореното сред партиите в некоалицията се планува Денков да бъде вицепремиер и министър на образованието, а Мария Габриел – министър-председател и министър на външните работи ", котегорична е тя.

Петкова посочи, че за поста на външен министър би трябвало характерни качества, а Мария Габриел потвърдила, че се справила като посланик номер едно, защото с помощта на нея България била призната в Шенген по въздух и море. Тя е на мнение, че няма нищо учудващо, че Габриел ще е министър председател и външен министър. Теменужка Петкова недоумява за какво ПП-ДБ желаят Денков да оглави външно министерство, в случай, че сегашният министър председател се усеща най-добре измежду образованието. Тя желае да се съблюдава единствено контрактуваното, което е реализирано за ротацията.

" Това, което Мария Габриел показва е положително ръководство на Министерство на външните работи ", удовлетворена е Петкова от работата ѝ. Теменужка Петкова сложи добра оценка и на вътрешния министър Калин Стоянов, който работи добре в Министерство на вътрешните работи. Тя се надява още партиите в некоалицията да следват правилото на контрактуваното между тях и за ротацията.

За митинга в земеделието, Петкова разяснява, че дали земеделският министър Кирил Вътев ще бъде заменен, първо би трябвало да го решат министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

" Когато ГЕРБ са управлявали, постоянно са намирали метод за разговор със земеделските производители. Всичко би трябвало да се базира на разговора, да се видят какви са проблемите в бранша и да се предложат решения ", предложи Петкова.

" В момента текат диалози сред Денков, Вътев и земеделските производители. Нека да се види какъв ще е резултатът от разговора сред тях ", прикани Теменужка Петкова. Тя чака финансовият министър Асен Василев да каже дали има средства в бюджета, с цел да се подкрепят в допълнение зърнопроизводителите.

Петкова обаче е сигурна, че ще бъде направено всичко належащо там, където има обективни претенции, да бъдат задоволени.

" Калин Стоянов се оправя добре като министър на вътрешните работи ", сподели още тя.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР