Депутатът от ГЕРБ- обяви, че е внесено решение на НС

...
Депутатът от ГЕРБ- обяви, че е внесено решение на НС
Коментари Харесай

Предлагат да продадем на Украйна оборудването за АЕЦ Белене

Депутатът от ГЕРБ- разгласи, че е импортирано решение на Народно събрание от него и народни представители от други политически сили за договаряния сред енергийния министър на България и държавното управление на Украйна за продажба на оборудването за Белене.

" Цената е предмет на договаряне, само че не може да бъде по-ниска от тази, която България е платила за въпросното съоръжение - съвсем 1,2 милиарда лв. ", разясни той.

" Украйна има съвсем изцяло построени два блока, за които им липсва единствено оборудването с дълъг цикъл на произвеждане, което ние имаме. След началото на войната в Украйна и глобите против Русия, планът Белене е дефинитивно жертван ", акцентира Добрев.

Той посочи, че Украйна е единственият покупател на света за нашето съоръжение, а ние за тях - единственият продавач. " Това е win-win обстановка и за двете страни! ", съобщи той.

" Под предлагането се подписаха и сътрудници от Демократична България, и даже Политическа партия ", сподели още той.

Под планът на решение са се подписали той, Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по,, Росица Кирова, Рамадан Аталай  Рамадан Аталай Рамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 година се, Жечо Станков и Ивайло Мирчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР