Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията за контрол над

...
Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията за контрол над
Коментари Харесай

Димитър Лазаров: Президентът назнача еднолично началника на НСО. За какви правомощия говори Радев?

Депутатът от ГЕРБ и ръководител на Комисията за надзор над службите за сигурност и потреблението на СРС-та Димитър Лазаров разяснява абсурда с Христо Иванов и чиновници на Националната работа за защита (НСО) край парцела на Ахмед Доган.

След като президентът сподели, че няма цялостни пълномощия над НСО, се повдигна въпросът кой дефинира кои лица да бъдат охранявани. От ГЕРБ са безапелационни, че законът е явен.

Движение за права и свободи: Президентът знае най-добре за какво е защитата на Доган и Пеевски, стига популизъм

"Президентът еднолично назначава началника на службата и заместника. Еднолично назначава и краткотрайно изпълняващия длъжността ", разяснява Димитър Лазаров пред бТВ.

"До 2015 година нямаше закон. Как може да се отнеме нещо, което до тогава не го е имало?! Имаше едни постановления обратно в годините ", разясни още той.

"Кои пълномощия да се възстановят? Нека каже господин президента кои още пълномощия ", настоя Лазаров.

Той разясни, че не знае кои е изискал защитата на Ахмед Доган. Решението за такова решение е на началника на НСО. Лазаров пък напомни също, че откогато Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на е президент, има трима началници на НСО.

"Аз не мога да ви кажа кой е предложил. Началникът на НСО предлага дневния ред на комисията. Шефът на ДАНС и министъра на Министерство на вътрешните работи вземат участие в тази комисия - удостоверяват или отхвърлят сигнала за опасност. Отговорността не е единствено в това дали ще бъде охранявано едно лице, отговорността е ами в случай че не се охраняват? Г-н президентът го избираха и с гласовете на Движение за права и свободи, а дали би трябвало да се охраняват или не - президентът е упълномощил инспекция ", разяснява депутатът от ГЕРБ.

За случая на "Росенец " Димитър Лазаров сподели, че от фрагментите излиза наяве, че има нарушаване на "защита достолепието на жителите ".

"За мен не са работили по отношение на закона. Периметърът на охраняемата извица е държавна благосъстоятелност. Ще би трябвало да се срещнем с проектите за защита на този обект ", уточни още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР