Депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по отбрана Христо

...
Депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по отбрана Христо
Коментари Харесай

Христо Гаджев, ГЕРБ: Тагарев пришпорва НС, за да се снима в САЩ как подписва договора за Страйкърите

Депутатът от ГЕРБ и ръководител на комисията по защита Христо Гаджев разкритикува остро Тодор Тагарев пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Причината - настояването на министъра на защитата незабавно да се придвижи в Народното събрание поръчката за бойните машини Страйкъри.

В напъните на Тагарев Христо Гаджев видя желанието му да подпише контракта за поръчката по време на визитата си в Съединени американски щати през идващите дни.

" Няма по какъв начин да се съгласим с това бързане поради опциите за фотоси на министри, когато пътуват в чужбина ", изясни депутатът от ГЕРБ.

 


" Проектът за Страйкърите може да бъде приключен изцяло във време до края на приключването на офертата -15 декември ", сподели още той и напомни по какъв начин са се справили с втория контракт за изтребителите Ф-16.

" Ако това държавно управление е най-малко толкоз дейно, колкото служебното, нещата могат да се случат във време. Съжалявам, само че няма по какъв начин ние да работим в подобен график, който единствено и единствено да разреши при идното след две седмици посещаване на министър Тагарев в Щатите да се снима с подписването ", изясни Гаджев и сподели, че думите на министъра, че надали не Народното събрание ще блокира поръчката, тъй като не я е разгледал през вчерашния ден или през днешния ден, не дават отговор на истината.

" Проблем с цената няма. Процедурата е стартирана от служебното държавно управление, това единствено преведе документите ", изясни Гаджев.

По думите му оставката на Тагарев не стои на дневен ред.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР