Депутатът от ГЕРБ и бивш състезател по борба Даниел Александров

...
Депутатът от ГЕРБ и бивш състезател по борба Даниел Александров
Коментари Харесай

ЗА 8 МЕСЕЦА НЕ ЧУХМЕ НИЩО ЗА ПЕРИОДА НА НАЙ-ГОЛЕМИ ЗЛОУПОТРЕБИ В ММС

Депутатът от ГЕРБ и някогашен играч по битка Даниел Александров разяснява със следния пост в обществената мрежа „ Facebook “  работата на Министерството на младежта и спорта:

 

„ Чета в уеб страницата “Актуално ” най-актуалните опорки на “Промяната ” за “големите триумфи ” на администрацията, спуснати от ММС.

 

Какво се случи при ръководството на ММС при “Промяната ”:

1. “Пресичане на корупцията в спорта ”

Единственият случай за потвърдена корупция със арестуван чиновник и показания персонално против зам-министъра (дипломен началник на същия)  е точно в ММС.

 

За осем месеца не чухме нито едно изречение за интервала на най-големи злоупотреби в ММС – управлението  на подсъдимия Радостин Василев, за чиято активност има формирани редица досъдебни производства.

 

2. “Пълно видоизменение на метода, по който се разпределят парите за спорт, направи екипът на министър Димитър Илиев – умишлен от Бойко Борисов за промяна. Разработиха се редица нови методики с напълно друга философия за разпределяне и надзор на средствата. ”

 

Парите на федерациите и клубовете постоянно са отпускани по ясни и транспарантни правила, с критерии и стратегии. И постоянно са били оповестени на уеб страницата на ММС – като се изключи последните три години.

 

Само за информация, преди да настъпи безвремието в спорта ( “Промяната ”) в мандатите на ГЕРБ бяха построени или реновирани: 6 спортни зали и спортни комплекси; 9 стадиона; 4 подготвителни стадиона за футбол; 7 стадиони за мини футбол; 5  закрити  и 3 открити лекоатлетически писти; 5 зали по бокс; 4 зали по борба; 5 зали за повдигане на тежести; 3 зали за волейбол; 2 зали за хандбал; стадиони за волейбол;  тенис центрове; баскетболни игрища; зали за карате, тенис на маса, писти за биатлон и така нататък и бяха вложени над 450 благ. лева

 

Добре е да не пропущаме обстоятелството, че тъкмо по времето на мандата на Димитър Илиев бе и рекордното закъснение на заплащанията за активност към спортните клубове – чак седем месеца след началото на 2023 година, спортните клубове започнаха да получават средства си за активност и то за първото тримесечие на 2023 година!!

 

Когато приказваме за финансиране - още един факт – при започване на февруари занапред стартира подписването на договорите за активност на федерациите и то в олимпийска година!

Все отново Димитър Илиев министърът на спорта има достижение – блокира сполучливо наложената от Красен Кралев наклонност на увеличение средствата за спортните клубове – през 2020 година “

Автор: novsport.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР