Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е и председател на

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е и председател на
Коментари Харесай

Делян Добрев подаде оставка като депутат


Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е и ръководител на парламентарната комисия по енергетика, подава оставката си в деловодството на Народното събрание. Това заяви самият той на ексклузивен брифинг в Народното събрание.

" Преди половин час си подадох молбата за прекратяването на пълномощията ми като народен представител ", сподели Добрев. Той беше заставен да се отдръпна поради разкритията на скица за въздействие в Хасково, където на управителни постове в общината се оказаха негови близки другари и родственици.

Делян Добрев съобщи, че в случай че това е „ войната “, за която президентът приказва, то той е първата жертва. „ Успяха мен да окепазят бързо и елементарно. Излязох отговорен за всичко. С Данаил Кирилов съм съученик, в случай че търсите други връзки “, сподели той.

„ Преди половин час си подадох молбата за преустановяване на пълномощията. Благодаря на всички структури на ГЕРБ, на всички работодателски организации, общественици, всички които сътвориха фейсбук групи “, сподели още Добрев. По думите му тази необятна поддръжка е оценката за неговата работа.

Това е оценката, а не на Елена Йончева, безапелационен беше Добрев.

Той даде на Йончева 24 часа да извади имена, компании, групировки, кой какви пари е давал или да му се извини. „ Защото тази нейната история мина всевъзможни рационални граници. Това не значи, че аз няма да заведа каузи против нея, въпреки всичко дано забележим и дано тя самата най-малко един честен акт да извърши “, уточни Добрев.

Срещу нас се води война с ченгеджийски похвати – с добре скалъпени дребни истини се прави ужасна картинка за да се срине човек, който в годините си е заслужил името, уточни още Делян Добрев. По думите му тази офанзива може да цели да прикрие неща, които се случват в страната – да вземем за пример обвиняването против Овчаров за " Мини Бобов дол ".

" Всички доста добре знаем какви са обвързаностите сред Румен Овчаров и Корнелия Нинова – Овчаров е менторът на Нинова, " гърбът " й в Българска социалистическа партия ", разяснява Добрев.

Според него в история му имало добре скалъпени дребни истини, които да наподобяват на феновете по един ужасяващ метод. „ Но тази тяхна офанзива към мен, нищо чудно да цели да се прикрият други неща, които се случват в страната сега “, уточни той, като даде образец с обвиняванията на Румен Овчаров. „ Всички доста добре знаем какви са обвързаностите сред Румен Овчаров и Корнелия Нинова “, уточни Добрев.

Преди това депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева зададе няколко въпроса: „ Първо, това ли са беквокалите на президента. Второ, това ли е борбата, която президентът отваря против ГЕРБ и в случай че е по този начин е редно да зададем няколко въпроса на индивида, който е пълководец идеолог на тази борба Корнелия Нинова “, съобщи Караянчева. Сред въпросите, които тя зададе са: къде работи брачният партньор на Корнелия Нинова? Вярно ли е, че работи в „ Лукойл “? На каква позиция е, каква заплата получава? Попита и дали „ Лукойл “ е спонсорирала акция на Корнелия Нинова и на Българска социалистическа партия.

Делян Добрев разгласи след среща с премиера Бойко Борисов в неделя, че ще подаде оставка като народен представител и регионален координатор на ГЕРБ в Хасково поради кавги в общината. Всички регионални структури на ГЕРБ и разнообразни нейни организации обаче излязоха с заявления, че поддържат Добрев и упорстват той да остане в политиката.

Оставката на Добрев ще бъде подложена на гласоподаване в пленарната зала още тази седмица, както по-рано сподели ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР