Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва да е член

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва да е член
Коментари Харесай

Пеевски се отказва от конституционната комисия

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски се отхвърля да е член на конституционната комисия към Народното събрание. Ще бъде определен чисто нов състав. Това разгласи самият той пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Въпреки, че е глобен от Съединени американски щати за корупция по световния закон “Магнитски ”, Пеевски беше определен за член на комисията с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, а изборът му провокира бурни кавги в пленарната зала.

„ Аз върша крачка обратно в името на Конституцията, тъй като измененията са неотложни, ще ограничим пълномощията на основния прокурор “, съобщи Пеевски.

„ Ще има работна група, на която да се обсъдят другите хрумвания, с цел да може по-бързо да напредваме с концепциите за промяна в правосъдната система, която стартира с измененията в Конституцията, а по-късно да се създадат и промени в съответните закони “, съобщи водачът на Движение за права и свободи, Мустафа Карадайъ след среща сред ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи за измененията в Конституцията.

„ Ще изберем чисто нова конституционна комисия, всички ще излъчат единствено тясно специалисти, а водачите на партиите и знаковите лица ще разясняват процеса от тяхната позиция, те няма да излъчват представители, а работната група ще стартира идната седмица “, изясни той.

Относно думите на министър-председателя акад. Николай Денков, че „ Възраждане “ демонстрира експанзия и каква е позицията на партията, Мустафа Карадайъ посочи, че Движение за права и свободи постоянно е осъждали всякаква форма на апел за опълчване, експанзия и ненавист в обществото.

„ От друга страна се обръщаме към всички, които се надпреварват против осъждането на експанзията да бъдат по този начин безапелационни като от тяхно име се демонстрира експанзия към Движение за права и свободи, към мюсюлманите и към другите малцинства “, сподели още той.

Припомняме, че избирането на Делян Пеевски за член на конституционната комисия провокира необятно публично и политическо неодобрение.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР