Депутатът от ДПС Делян Пеевски продава 50% от медийната си

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски продава 50% от медийната си
Коментари Харесай

Пеевски продава медийната си империя


Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски продава 50% от медийната си империя. Това излиза наяве от известие до медиите, с което се анонсира договорката.
От него излиза наяве, че " Ню имидж България " придобива 50 на 100 от капитала на " Телеграф Медиа " ЕООД, което издава вестниците " Телеграф ", " Монитор ", " Политика ", " Меридиан мач " и великотърновския " Борба ".
Припомняме, че депутатът от Пеевски е притежател на изданията от " Нова българска медийна група " (сега под шапката на " Телеграф медиа " ). Неговата група има горепосочените 6 вестника и управлява съвсем 80% от разпространяването на печатни издания.
Според комерсиалния указател шеф на " Ню имидж България "
" С актуалното Ви уведомяваме, че, през днешния ден, 25 април, сред „ Интръст “ЕАД, като продавач и „ Ню Имидж България “ ЕАД, като покупател, се подписа прелиминарен контракт за придобиване на 50% от капитала на „ Телеграф Медиа “ ЕООД, което сдружение е издател на печатните медии „ Телеграф “, „ Монитор “, „ Политика “ и „ Меридиан мач “, и е акционер в районната медия „ Издателска къща Борба “ АД ", се споделя в известието.
От него излиза наяве, че приключването на договорката ще се извърши след изговаряне на Комисията за защита на конкуренцията.
" Печатните издания, предмет на договорката, са измежду водещите в страната, като всекидневникът „ Телеграф “ е изданието с най-голям тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар ", написа още в известието до медиите.
Според него „ Ню Имидж България “ ЕАД ще сътвори особено за задачата на договорката ново дъщерно сдружение, което да придобие дяловото присъединяване. В него се прецизира, че " Ню Имидж България " ЕАД е част от американската компания " Nu Image Inc. " , чиято активност е произвеждане на филми, притежател e на филмовото студио " Ню Бояна Филм " и е добре позната в България.
" Посредством договорката страните желаят да развият активността на печатните медии, като ще работят взаимно за основаване на високи журналистическите стандарти и одобряването на медийния плурализъм ", приключва известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР