Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев е задал официален въпрос

...
Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев е задал официален въпрос
Коментари Харесай

Депутат пита МВР къде са 200 хил. биткойна

Депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев е задал формален въпрос до вътрешния министър Бойко Рашков във връзка информация за конфискувани преди пет години над 200 хиляди биткойна при интервенция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Той желае да получи данни за формираните по случая каузи, както и за съхранението на криптовалутата.

За изземването на биткойните през 2017 година българските управляващи не са потвърждавали публично. Тъкмо противоположното – тогавашният зам.-главен прокурор и сегашен началник на държавното обвиняване Иван Гешев твърдеше, че сходно изземване няма. Информацията се бе появила в профилирани уеб сайтове и се твърдеше, че криптовалутата е на стойност над 3 милиарда щатски $.



Делото бе формирано от профилираната прокуратура, ръководена известно време от Гешев. И той, и тогавашният началник на ГДБОП Ивайло Спиридонов отричаха изземване.

" Няма конфискувани биткойни, все още делото е на произвеждане в профилираната прокуратура, проверява се от следовател, назначени са експертизи – компютърни и всевъзможни други, в това число и такива, които ще бъдат направени в Съединени американски щати. И след правенето на ексапертизите – чака се единствено това умозаключение, след правене на тези експертизи, имам уверението на прокурорите, че в оптимално къс период ще бъдат конкретизирани обвиняванията и ще бъде импортиран обвинителен акт в Специализиран углавен съд ",.

Във фейсбук Мирчев изясни, че е задал въпроса, защото по тематиката има комплициране. Освен към Рашков питането е ориентирано и към министъра на електронното ръководство Божидар Божанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР