Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев предупреди, че кабинетът ще подаде

...
Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев предупреди, че кабинетът ще подаде
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Пеевски не е станал добро момченце, но ДПС са много адекватни срещу руското влияние

Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев предизвести, че кабинетът ще подаде оставка, в случай че измененията в Конституцията не бъдат гласувани в утвърждения след публичните разисквания тип.

Двете финални гласувания по конституционния план предстоят доникъде на декември, а Мирчев съобщи, че макар че досега няма индикации за планове за бойкот на промяната, Политическа партия и Демократична България " ще бъдат доста твърди " по тази тематика.

В изявление за bTV Мирчев откри няколко мотива да изтъкне положителни резултати от ролята на Движение за права и свободи в ръководството - от квалификацията на Петър Чобанов като " извънреден академик и икономист " и нов подуправител на Българска народна банка, до позицията на партията против съветското въздействие - макар че самият той акцентира, че Движението не е сътрудник в изпълнителната власт.

" С ГЕРБ поддържаме дружно едно държавно управление, което на този стадий няма опция. Още преди 2021 година казахме, че без Движение за права и свободи измененията в Конституцията не могат да минат. Трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че може без Движение за права и свободи да приемем конституционни промени, се лъже ", сподели той.

На въпрос за гафа на Даниел Лорер с позицията му във връзка с Делян Пеевски, Мирчев насочи отговора си не към личността на глобения по " Магнитски " кандидат-лидер на Движение за права и свободи, а към дейностите на партията по съществени тематики - в това число енергийната самостоятелност на България от Русия.

" Няма да споделям, че Делян Пеевски е станал едно положително момченце. Комуникацията ми с Движение за права и свободи и Пеевски е по повод главно на съветското въздействие в България. Там би трябвало да ви кажа, че Движение за права и свободи са доста съответни. Факт, ето споделям ви. По отношение на битката с съветското въздействие, и освен. И това не е, с цел да оправдая един или различен политик. Просто не е неприятно, когато подреди Народното събрание и го оцветим в разнообразни цветове, да забележим във връзка с съветското въздействие в България кои могат да бъдат сътрудници.

" Кое е по-добре от двете - да стоим с бялата престилка в свинарника и да твърдим, че няма да ни изцапат прасетата, или с поддръжката на други партии - без да разясня какъв бил Делян Пеевски- да свършим верните неща за страната? ", сподели Мирчев.

Той удостовери, че Демократична България желаят оставката на Калин Стоянов, само че зае по-резервирана позиция по отношение на следващия скандал в Министерство на вътрешните работи към началника на кабинета на министъра поради, част с бизнесите на Делян Пеевски.

" Истината е, че с този господин аз съм комуникирал като народен представител и в границите на връзката нямам забележки, тъй като беше главно по помощта на Украйна. Реакцията и на министъра, и на въпросния началник на кабинета беше - би трябвало да сме почтени - напълно съответна. Не съм виждал никакви странни дейности от негова страна. Което не значи, че той няма връзка с един или различен политик.

Той е работил и в министерството на Божидар Божанов, обиколил е огромна част от министерствата. Чисто професионално, доколкото разбрах, си е приключил добре работата. Без да споделям дали той е човек на някой. Има значение, само че шефът на кабинета на министъра е избор на самия министър. Няма по какъв начин депутатите да бъдат виновни ", разгласи Мирчев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР