Депутатът от БСП Манол Генов застава пред съда по обвинение

...
Депутатът от БСП Манол Генов застава пред съда по обвинение
Коментари Харесай

Манол Генов на съд за купуване на гласове

Депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов застава пред съда по обвиняване в пазаруване на гласове, откакто Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт против него. Делото ще се гледа в Софийския градски съд, а обвиняем дружно с народния представител е предприемачът Николай Христев, чиято брачна половинка държи ресторант " Амбелино " в постройката на общината в Асеновград.

Според прокуратурата на неустановена дата в средата на март м. година, когато течеше акцията за предварителните парламентарни избори, Манол Генов е дал на Христев 100 лева, които предприемачът дал на различен човек. С тях той трябвало да убеди няколко души от Асеновград да гласоподават за Манол Генов като претендент за депутат.

Обвинението против Николай Христев гласи, че отново през март 2017-а на 2 пъти той дал на медиатори общи 900 лева, с които те трябвало да стимулират гласоподаватели да гласоподават за Манол Генов. Датата на първия опит за изборна търговия не е конкретизирана в хода на следствието, само че втория път това се е случило в самия избирателен ден. Тогава Христев дал 400 от общо 900-те лева

Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР