Депутатът от БСП Атанас Зафиров от парламентарната комисия по отбрана

...
Депутатът от БСП Атанас Зафиров от парламентарната комисия по отбрана
Коментари Харесай

Червен депутат се затрудни да каже какво мисли за Путин

Депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров от парламентарната комисия по защита се затрудни да каже какво мисли за Путин откакто съветският президент реши да нападне Украйна. В изявление пред Нова телевизия националният представител първоначлно се примоли: 

„ Нека не си споделям мнението, аз въпреки всичко съставлявам институция “. Зафиров още няколко пъти се опита да се измъкне с отговори за българския народен интерес, който бил да не се взема страна.

„ Българска социалистическа партия постоянно е следвала миролюбива политика и счита, че договарянията са най-хубавия метод за решение на спора. Любовта към Русия по никакъв метод не би трябвало да се намесва в интерпретациите на съответната обстановка. Но е значимо да се държи сметка, че в България има разнопосочни отзиви и оценки и няма по какъв начин да не се съобразяваме с това “, разяснява Зафиров. На въпрос дали соцпартията се пробва да не загуби русофилски настроени гласоподаватели той посочи, че не е ясно до каква степен глобите против Русия работят.

„ Всичките години на наказания не оказаха съвсем никакъв резултат, в този момент обаче сме очевидно в нова обстановка. Но те имат и противоположен резултат и до момента Руската федерация излизаше от глобите по-силна. България би трябвало да намерения за личния си интерес и личното си изхранване. Най-опасният сюжет за България е дълга война, обвързвана с спомагателни рецесии. Не дай Боже да прерасне в нуклеарен спор или повреди в АЕЦ “, означи Зафиров. Той дефинира на няколко пъти дейностите на Русия към Украйна експанзия и война.

„ Свидетели сме на експанзия, която би трябвало да бъде най-строго наказана. Всеки взе участие съгласно личните си благоприятни условия в тези събития. Виждаме война, виждаме че умират хора и това е безусловно неприемливо “, счита социалистът. Той напомни, че досега оценката е, че няма военна опасност за България от спора.

„ Има съюзнически сили в България. Българската батальонна група е трансфрерирана към НАТО и въоръжените ни сили са извършва своите задължения по отбрана на страната, макар откритите дефицити. Военната помощ за Украйна може да е в най-различни аспекти - да се лекуват ранени, да вземем за пример, само че директното ангажиране с техника значи взимане на страна, което може да има тежки последствия “, напомни депутатът.

Зафиров бе безапелационен, че в Украйна се води война, само че той не е индивидът, който може да каже дали има военни закононарушения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР