Депутатът Калин Вельов е номиниран за министър на културата в

...
Депутатът Калин Вельов е номиниран за министър на културата в
Коментари Харесай

Калин Вельов: Приоритет в културата е да се работи ясно и целенасочено

 Депутатът Калин Вельов е номиниран за министър на културата в проектокабинета на ГЕРБ/СДС.

" Приемам това огромно предизвикателство. Министерството на културата е самобитен сборен хъб на доста разнообразни страсти, специалности и ползи. Културата се състои от държавен и частен бранш, настрана има разнообразни ползи на музикантите, театралите, художниците, свободните специалности ", съобщи той в студиото на  " България заран ".

Народният представител от ГЕРБ означи, че му дава кураж методът, по който се е подготвял през месеците обратно и връзката с сътрудниците му. 

" Изключително значимо е, каквото и да се случва в бранша, то да бъде коментирано с хората които визира. Комуникацията почиства кои са най-спешните неща за работа. Не бих си разрешил да се мятам в тежките промени. В миналите месеци направих стегната стратегия с доста съответни неща ", каза Вельов пред водещата Мария Константинова.

Кандидат-министърът уточни, че при районните библиотеки има нужда от възобновяване на софтуера. Трябва да се създадат незабавни диалози с ресорите в бранш " Култура ", уверен е той.

" Моят опит с сътрудниците и 7-8 години в странство в чужбина ми е посочил, че връзката при мен се случва относително добре, изключително когато подходиш положително. Оказва се, че с цел да се случват позитивни промени, би трябвало поддръжка на доста повече от една политическа мощ ", изтъкна Вельов пред. 

На мнение е, че с цел да се трансформира културата в приоритет, се изисква сила, много диалози с политиците, досаждане и неизменност в настояванията.

" Гръмките етапи и обещания: Нека да я изведем предпочитано, те са страхотни. Но по-важното е набелязаните задания да бъдат свършени. Да се работи ясно и целеустремено по въпроса - това е целта. Образованието беше изведено като приоритет, би трябвало да върви ръка за ръка с културата ", приключи Вельов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР