Депутатът Живко Мартинов, чийто имунитет прокуратурата поиска заради изнудване с

...
Депутатът Живко Мартинов, чийто имунитет прокуратурата поиска заради изнудване с
Коментари Харесай

Депутатът със суджука - член на Комисията по храните

Депутатът Живко Мартинов, чийто имунитет прокуратурата изиска поради изнудване с последна цел 4 тона суджук, е член на Комисията по храните в Народното събрание. Той е роден на 3 януари 1964, инженер по специалност и е за втори мандат народен представител от Добрич, определен от листата на ГЕРБ, написа epicenter.bg.

Един от „ немите “ депутати в Народното събрание, които се употребяват единствено за натискане на бутоните при гласоподаване.
Според уеб страницата на Народното събрание за два мандата Живко Мартинов нито един път не се изказвал от парламентарната естрада. Участва в пет групи за другарство и в две комисии: за храните и за водите.

Общински началник на Политическа партия ГЕРБ – Добрич. Преди да стане депутат, Живко Мартинов е бил член на Общински съвет град Добрич. Член на непрекъснатата комисията по „ Териториално развиване, жилищна политика и строителство “ и непрекъснатата комисия по „ Спорт и юношески действия “ в общински съвет гр. Добрич.

Според уеб страницата rns.bg Живко Мартинов е кум на шефа на дирекция „ Поземлени връзки и комасация “ в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) – Стелиян Митев, който беше даден на съд за закононарушение по работа.
Според обвиняването Митев като началник на земеделската дирекция в Добрич е разрешил на татко си да направи „ частен “ плаж в Кранево, като е разпореждал осъществяването на фиктивни инспекции.

Депутатът от ГЕРБ държал под надзор целия Добрич, оказвал въздействие на полиция, астни търговци, прокуратура и държавни сдружения.

Според обвиняването, което показа през днешния ден основният прокуро Сотир Цацаров, депутатът от ГЕРБ се сдобил с общо 4 000 кг, 60 кг телешка пастърма и филе " Елена ", притискайки търговец, че суджукът е за министър-председателя.

Освен това депутатът Мартинов упражнил напън и върху чиновник на Министерство на вътрешните работи:
- насила
- за отменяне на фиш, публикуван на водача на народния представител,
- за неотложно освобождение на товарни коли с нелегално добит пясък,
- за запозване на напън върху лица за закупена от народния представител пшеница

Депутатът Мартинов оказвал напън и върху окръжния прокурор на Добрич
да бъде оправдан някогашен заместник-министър, провокирал злополука с двама починали.

Натиск е бил оказван и върху експертния състав на полицията за оневиняване на причинителя

Мартинов оказвал напън и върху ръководители на държавни институции да бъде уволнено несъмнено лице,
да бъде назначено съответно лице,
да не се употребяват услугите на избран и на различен юрист.

Мартинов е оказвал напън и върху служител на реда. Депутатът желал преустановяване на инспекция и освобождение на арестувани коли.

Според формалната информация от партия ГЕРБ, Мартинов е съдействал на старческия дом от село Ведрина за настаняване на възрастни хора в болница за лекуване, а също по този начин и за закупуването на нов скенер за МБАЛ в града. Мартинов е направил подаяние от 500 лв. за лекуването в Германия на дребния Алекс и е получил признателност от Асоциация „ Малките ангели “, които имат за цел да подкрепят финансирането на лекуването на деца в потребност.

Със съдействието на депутата Общинският съвет в Добрич ще гласоподава и обществена пенсия на майка на дете с увреждания, за което се е грижила и няма нужния трудов стаж. Мартинов се е срещнал и с жители, които имат проблеми с отчитането не електрическата енергия и е поел ангажимент те да бъдат решени. Народният предсдтавител е съдействал и пред Морска администрация за регистрацията на риболовно корабче.

През 2011 година Кирил Костов, член на общинското управление на ГЕРБ в община Добричка, демонстративно наряза с ножичка членската си карта с претекста, че е извънредно отчаян от политиката на националното и районно управление на ГЕРБ.
" В ГЕРБ има боязън, интриги и напън към всеки, който дръзне да каже това, което мисли. Въпреки многократните писма до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, нямаше никаква реакция от София. В Добричкия район стотици предприемачи и жители са давали пари на ГЕРБ, само че ги няма в листата на донорите. Никой в никакъв случай не е давал доклад за събраните и изхарчени пари по време на изборите ", оповестява тогава Костов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР