Депутатът изрази удовлетворение от факта, че министър-председателят е дошъл в

...
Депутатът изрази удовлетворение от факта, че министър-председателят е дошъл в
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Трябва да се сложи точка на заобикалянето на законите и то в най-важните направления – финансите и икономиката

Депутатът изрази задоволство от обстоятелството, че министър-председателят е пристигнал в Народното събрание, което поставя завършек на практиката министър председателят да не се регистрира пред Народно събрание, и разяснява: „ Мисля, че това е естественият път за развиване на страната ни “.

„ Интересно по какъв начин преди се получаваше по този начин, че постоянно оставаха едни стотици милиони за преразпределение, които се случваха посредством постановления на Министерски съвет, раздавани от колата на министър-председателя? Дали това е естествена процедура? Интересно дали бюджетът не е бил изкуствено понижаване? “, риторично попита социалистът.

Той напомни и „ инхаус “ процедурите, които са подлежали на злоупотреби от ръководещите.

„ Заобикалянето на закона не е ли една съвършена хранителна среда за корупция? Мисля, че би трябвало да се постави точка на тези безобразия и на това заобикаляне на законите и то в най-важните посоки – финансите и стопанската система “, акцентира Гуцанов.

Той цитира и данни на Евростат за положението на България след три държавни управления на Борисов, съгласно които сме на последно място в Европейски Съюз по Брутният вътрешен продукт на човек от населението; на последно място по достъп и качество на опазване на здравето и образование; с най-ниски минимални, междинни и оптимални пенсии, а стопанската система ни е с най-ниска конкурентоспособност.

„ Това се дължи на несъответстваща икономическа политика и второ – нечувано високи равнища на корупция по високите етажи на властта “, безапелационен е депутатът от левицата. По думите му милиарди левове обществен запас е бил харчен по непрогледен, неефикасен и корупционен метод.

Иван Ченчев: Всеки усеща мащаба на корупцията, тъй като той се отразява на всичко

„ Никой не е очаквал какъв е мащабът на корупцията у нас, само че всеки го усеща, тъй като той се отразява на всичко. Многобройни отчети на Еврокомисията, тези на Европол. Само у нас към момента няма ефикасни присъди. Ако прокуратурата по някакъв метод си затваря очите, аз Ви благодаря, че Вие и служебното държавно управление не го направихте. Бих желал да получим данни от вашето наблюдаване, извършените инспекции по министерства, работата ви с другите държавни институции, които към този момент не работят под напън, а извършват административния си и професионалния си дълг “, разяснява по време на чуването депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев.

„ Бихте ли ни разяснили, по какъв начин при съществуване на милиард и половина остатък при започване на коронавирус рецесията, единствено за 18 дни стигаме до недостиг от 3 милиарда и половина лв.? “, попита той.

Ченчев зададе още въпроси и за настоящото положение на Сребърния фонд; „ Автомагистрали “, какво се случва със средствата, раздадени по публични поръчки без процедура, инхаус тестовете; по какъв начин са се ремонтирани язовирите в страната.

Стефан Бурджев: Символите на ГЕРБ ще останат непрозрачността, некомпетентността и огромната корупция

„ Битката с бруталната корупция и паралелната страна от нашата партия водим дълги години. Символите на ГЕРБ ще останат непрозрачността, некомпетентността и огромната корупция. Те ни доведоха до това, че сме водещи във всички отрицателни ранглисти - по директните непознати вложения, по независимост на словото, по равнищата на неравенства “. Това съобщи депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Стефан Бурджев.

Той попита министър-председателя какви ограничения - като сезиране на способени органи, въвеждане на по-добра организация във ведомствата и кадрови промени, са подхванати – и по какъв начин се правят оценка настоящите резултати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР