Депутатът и собственик на Демакс днес става на 70 Българската

...
Депутатът и собственик на Демакс днес става на 70 Българската
Коментари Харесай

Юбилярът Петър Кънев, който остава джентълмен в политиката, бизнеса и спорта

Депутатът и притежател на " Демакс " през днешния ден става на 70

Българската политика през последните 2-3 години се тресе от страсти. Това се дължи и на новото потомство, което навлезе в нея. Част от него залага на кресливостта и крайния популизъм , то паразитира върху омразата и деградацията в човешките взаимоотношения.

Все още вирее обаче и една изчезваща порода политици , които държат на разговора, спокойния звук и прагматизма за решение на публичните проблеми. Един от тях е Петър Кънев. Роден на днешната дата преди 70 години в ямболското село Миладиновци, извървял дълъг път и натрупал сериозен житейски и професионален опит, преди да навлезе в огромната политика през 2005 година и да стане неизменим водач на депутатите от Българска социалистическа партия в Бургаска област.

Кънев приключва Математическата гимназия в Ямбол и отбива военната си работа в спортната рота на ЦСКА като волейболист. След това отпътува за Съюз на съветските социалистически републики, където се дипломира в Московския полиграфичен институт. Това предначертава и линията на живота му през идващите 45 години. Печатар в кръвта , след рухването на тоталитарния режим той основава дребен бизнес в сферата с дългогодишния си сътрудник Марин Несторов. Фирмата му „ Демакс “ минава през перипетиите на прехода, а през днешния ден е водач в полиграфичната индустия у нас и на Балканите, като обезпечава работа на няколкостотин индивида.

Инж. Петър Кънев основава и оглавява Съюза на печатарската промишленост в България , става и вицепрезидент на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Отдава се и на разнообразни публични дела. Спомоществовател в спорта той е един от стълбовете на волейбола у нас. Преизбиран е неколкократно за вицепрезидент на волейболната федерация, какъвто е и сега.

Бори се за опазването на Странджа и развиването на археологията в района, труженик е за делото на тракийските сдружения.

В политиката Кънев се отличава с качествата си на пратеник и свързващо звено в сериозни обстановки сред непримирими сили . Неизменен лидер на българската делегация в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие ( ПАЧИС ). Вицепрезидент на ПАЧИС – организация, в която работата е комплицирана поради перманентния спор сред доста от страните в района.

И в сегашния парламент Петър Кънев пое управителна позиция в групата за другарство с Русия макар особената геополитическа обстановка.

Ключова е функционалността му и на дълготраен ръководител на Икономическата комисия в Народното събрание . Той е от малцината политици, които редовно упорстват за облекчение на дребния бизнес от безсмислени регулации, генериращи корупция.

Понастоящем е редови член на органа поради странната обстановка в Народното събрание и митинга на опозицията, обвързван с безучастие в управленията на комисиите. Преди дни по време на чуване на представители на министерствата на стопанската система и промишлеността и на нововъведенията и растежа Кънев още веднъж настоя за ограничения против обраслия с регулации бизнес.

„ Това са тематики на вашите две министерства, за които пари изобщо не трябват. Трябва просто интензивност, агресивност. Знам, тъй като аз се пробвах години наред и не съумях. Това е истината “, сподели тогава видимо пораженчески Кънев.

Отстъплението му обаче е по-скоро тактическо. Защото крачка обратно постоянно води до две напред по-късно. И тези стъпки са добре познати на джентълмените в политиката и бизнеса, от каквито потребността се усеща все по-остро в тези неспокойни времена.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР