Депутатът Деян Николов заяви, че няма да позволят еврото да

...
Депутатът Деян Николов заяви, че няма да позволят еврото да
Коментари Харесай

Възраждане: Настояваме Димитър Радев да подаде оставка като управител на БНБ

Депутатът Деян Николов съобщи, че няма да разрешат „ еврото да бъде вкарано под масата в България “ 

От парламентарната група на „ Възраждане " настояха на брифинг в Народното събрание шефът на Българска народна банка Димитър Радев да подаде оставка. Искат също да спре всякаква работа по механически планове, свързани с заличаване на българския лев и Валутния ръб посредством въвеждане на еврото.

" Пресконференцията през днешния ден е във връзка със известие, което Българска народна банка популяризира през вчерашния ден. Интересно е, че се постанова да си приказваме през медиите, поради, че в сряда на процедура бяхме там и разговаряхме с шефа на Българска народна банка Димитър Радев ", уточни депутатът Деян Николов. Той означи, че през вчерашния ден в известие от Българска народна банка е казано, че Управителният съвет на Българска народна банка е приел план на нов закон за Българска народна банка, който е координиран с Европейската централна банка. " Ние разполагаме с този план, като там се планува заличаване на българския лев и на Валутния ръб ", уточни Николов. И добави, че „ по проект, споделят, че протича подготовката за тестово отрязване на български евромонети и също по проект протичат измененията в платежните системи “. 

Това е забавно прессъобщение от позиция на това, че когато ние бяхме в сряда при Димитър Радев, той сподели, че на процедура Българска народна банка не прави основна подготовка във връзка с влизането на България в еврозоната. И нещата и плановете, по които работят, в действителност са част от задължения, поети поради участието на България в банковия съюз ", изясни Николов, представен от Българска телеграфна агенция. Депутатът разяснява, че от известието през вчерашния ден схващат, че на процедура се работи и протичат по проект избрани процеси. 

" Ние направихме много обстойна инспекция и установихме, че от Българска народна банка работят по доста повече неща и на процедура Димитър Радев в сряда безусловно ни излъга в очите ", сподели Николов. И добави, че Българска народна банка работи по проекта за въвеждане на еврото. По думите му казаното от Димитър Радев в сряда на срещата е " една брутална неистина ".

В тази връзка желая да кажа, че ние от „ Възраждане “ одобряваме това, което сега Българска народна банка прави и в частност Димитър Радев, като една „ огромна подмолна акция, която цели заличаване на българската фискална и финансова самостоятелност и унищожаване на националния ни суверенитет във връзка с паричната ни система “, съобщи депутатът. Според него от Българска народна банка се пробват да унищожат Валутния ръб и българския лев, макар че има 600 хиляди българи, които ясно са декларирали, че желаят да има референдум по тематиката, както и социологически изследвания, които демонстрират, че най-малко 60% от българското население не желае България да влиза в еврозоната. " И това става в обстановка, в която мандатът на шефа на Българска народна банка изтече преди две години ", добави Николов. 

Той настоя от Българска народна банка да разгласяват вътрешните си проекти и работни графици, свързани с унищожаването на българския лев и на Валутния ръб посредством приемане на еврото, да разгласяват проектозакона за Българска народна банка, върху който работят и " още веднъж цели заличаване на лв. и Валутния ръб ". По думите му това се разисква с Европейска централна банка, само че е редно да бъде първо разисквано в България и българското общество да знае какво тъкмо се готви.

Настояваме още веднъж да спре всякаква работа по механически планове, свързани с заличаване на българския лев и Борда, уточни депутатът. Той изиска всички представители на Българска народна банка, които вземат участие в координационния съвет за въвеждане на еврото в България, неотложно да се отдръпват и да прекратят работа в съвета, както и да се приключи връзка с Европейската централна банка и Европейската комисия по тематики, свързани с въвеждането на еврото в България, " тъй като подобен приоритет пред България няма и преди всичко ще има референдум ".

Настояваме Димитър Радев да си подаде оставката като шеф на Българска народна банка и за времето, в което няма подобен публично назначен, някой от подуправителите да извършва неговите функционалности, съобщи Николов. Той сподели още, че няма да разрешат „ еврото да бъде вкарано под масата в България “.
https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/966837311109984/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР