Депутатът Даниел Лорер заедно с румънски и гръцки евродепутати -

...
Депутатът Даниел Лорер заедно с румънски и гръцки евродепутати -
Коментари Харесай

Лорер предлага премахване на контрола на границите между България, Гърция и Румъния

Депутатът Даниел Лорер дружно с румънски и гръцки евродепутати - Дачиан Чолош, Влад Георге и Георгиос Кирцос предложиха да се отстрани контролът по сухопътните граници сред България, Гърция и Румъния. Четиримата изпратиха писмо до гръцкия министър на имиграцията и убежищата Димитрис Кайридис, в което упорстват той да насочи предлагането по време на днешната неофициалната среща на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз в Брюксел.

В писмото на българския депутат Даниел Лорер, румънските евродепутати Дачиан Чолош и Влад Георге и гръцкия евродепутат Георгиос Кирцос се показват няколко аргумента за бързото унищожаване на контрола по границите, съобщи Българска телеграфна агенция.

На първо място, от 2011 година Европейската комисия систематично повтаря, че България и Румъния са подготвени за пълноправно причислява към Шенген, показват те. Вторият им мотив е, че Европейският парламент е издал резолюции и отчети, подкрепени с безусловно болшинство от Камарата, с които приканва за цялостно присъединение към Шенген. На трето място, представители на гръцкия туризъм и бранша за хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг ХОРЕКА упорстват за унищожаване на контрола по сухопътните граници, с цел да се улесни пътуването на румънски и български туристи към Гърция. 

В момента контролът на сухопътните граници сред трите страни, които публично са в шенгенското пространство, към момента носи големи загуби на транспортните компании и туристите във връзка с пътни разноски, финансови загуби и загуби на време, показват политиците като четвърти мотив. 

На пето място, съгласно тях махането на граничния надзор неотложно би подобрило екологичните параметри на въпросните зони и по този метод би асъдействало за понижаване на нездравословните излъчвания и замърсяването на въздуха.

" Докато нямаме явен график за присъединение към Шенгенското пространство със сухопътни граници, наш дълг е да запазим тематиката в европейския дневен ред ", отбелязва Дачиан Чолош в обява във Фейсбук.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР