Депутат от управляващата партия в Япония беше обвинен в сексизъм,

...
Депутат от управляващата партия в Япония беше обвинен в сексизъм,
Коментари Харесай

Японски депутат насърчава жените да раждат повече, за да не са в тежест на държавата

Депутат от ръководещата партия в Япония беше упрекнат в сексизъм, откакто настоя, че младите японски дами би трябвало да имат повече деца или ще се окажат в тежест на страната, оповестяват японските медии.

Изказвайки се по време на съвещание на Либералдемократическата партия, Канджи Като показал, че младите дами би трябвало да имат минимум три деца. Впоследствие обаче той се дистанцирал от думите си.

През предходната година процентът на децата в Япония е понижен до най-ниското си ниво, откогато е почнало воденето на надеждна статистика преди повече от 100 години.

Финансовите и други тласъци за поощряване на по-големи фамилии са оказали едва въздействие.

Като отбелязал, че когато изнася речи по време на сватби, той споделя на булката и на младоженеца да създадат най-малко три деца.

" Имаме потребност от три или повече деца от тези хора, с цел да компенсираме двойките, които не раждат дете, без значение какво вършат ", изтъкнал депутатът.

72-годишният татко на шест деца също по този начин подчертал, че в случай че срещне жена, която не има намерение да се омъжи, той ѝ споделя, че в края на живота си ще бъде призната в дом за възрастни, заплатен от налозите на децата на други хора.

Няколко депутатки са се оплакали, че речта е сексистка. " Това е тъкмо полов тормоз ", подчертала една от депутатките на партийното съвещание.

Отбелязва се, че Канджи Като в началото е декларирал, че не има намерение да се отхвърля от думите си, изтъквайки, че увеличението на раждаемостта е " най-важният проблем, пред който е изправена нашата страна ".

Но по-късно излезе с изказване, в което се споделя: " Извинявам се, в случай че моите думи са провокирали неправилно усещане. Въпреки че в никакъв случай не бих възнамерявал да дискриминирам дамите, отдръпвам мненията си, тъй като биха могли да бъдат изтълкувани като такива. "

През предходната година единствено 941 хиляди деца са се родили в Япония, което е антирекорд от 1899 година насам, когато е почнала да се води статистика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР