Депутат от Северна Дакота е изправен пред обвинение в престъпление

...
Депутат от Северна Дакота е изправен пред обвинение в престъпление
Коментари Харесай

Законодателят от Северна Дакота е обвинен в престъпление във връзка с наета от държавата сграда

Депутат от Северна Дакота е изправен пред обвиняване в закононарушение по отношение на отдадена чартърен от страната постройка, към която е обвързван като притежател.

Републикански щат Представителят Джейсън Доктър от Bismarck беше упрекнат предишния месец в спекулации или залагане на публични дейности. Въпреки че жалбата предлага малко детайлности, в нея се споделя, че Доктър е нарушил закона, като е „ дал своя вот законодателни законопроекти, присвояващи пари за заплащане на благосъстоятелност, в която е придобил паричен интерес “ и се цитира удостоверение от изпълнителния шеф на държавната комисия по нравственос.

Прокурорът Лад Ериксън удостовери, че обвиняването включва постройка, наета през 2020 година от починалия основен прокурор Уейн Стенехем.

Доктър е съсобственик на компании, които имат и реновираха постройката, която беше отдадена чартърен от офиса на основния прокурор, с цел да обитава отдели на офиса. Доктър беше другар със Стенехем, само че сподели, че връзката не е била фактор при уреждането на нае...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР