Депутат от крайнодясната Алтернатива за Германия“ заяви, че не е

...
Депутат от крайнодясната Алтернатива за Германия“ заяви, че не е
Коментари Харесай

„Алтернатива за Германия“ отрече да получава пари от Русия

Депутат от крайнодясната „ Алтернатива за Германия “ съобщи, че не е правил нарушавания, откакто се появи информация, че е получавал пари от проруска медийна платформа, заяви през днешния ден партията, представена от Ройтерс.

Петър Бистрон, народен представител в немския парламент и претендент на „ Алтернатива за Германия “ за изборите за Европейски парламент, изрично отхвърли изказванията, сподели пред Ройтерс представител на АзГ. 

Ръководството на партията стартира следствие и по тази причина приканва всички, които настояват, че имат доказателства, да се включат в следствието. Към този миг управлението на партията би трябвало да счита Бистрон за почтен, добави той. 

Германското списание „ Шпигел “ и чешкият вестник „ Деник Ен “ оповестиха, че Бистрон е получавал пари от портала „ Гласът на Европа “. В края на предишния месец чешкото държавно управление глоби админите на платформата поради съмнения в съветско въздействие. 

„ Алтернатива за Германия “, която има 78 от 735 места в немския парламент, води в изследванията в няколко по-бедни, постиндустриални източни провинции, където нейната позиция против мигрантите и откритото управление печели поддръжка. Тя се опълчва на поддръжката на Германия за Украйна във войната, осведоми Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР