Депутат от ДПС атакува Петков и кабинета на Радев за

...
Депутат от ДПС атакува Петков и кабинета на Радев за
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Рафинерията Лукойл работи на ишлеме от 2019 г.

Депутат от Движение за права и свободи нападна Петков и кабинета на Радев за неведение за " Лукойл ". Рафинерията " Лукойл " работи на " ишлеме " от 2019 година Служебният кабинет и държавното управление на Кирил Петков не са съумели да намерят механизъм това да спре. Това разгласи пред бТВ депутатът Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, написа.

От думите му стана ясно, че те са разбрали, че има проблем с дерогацията, усетили са се да желаят дерогация, само че от неведение на технологията на " Лукойл " не са поискали от Европейска комисия да се уеднаквят дерогациите.

Причината е, че не е била категорично уеднаквена дерогацията ни с тази на Унгария, което води до това вносът на недопечен нефт от Русия по море да не се смята за съветски генезис при преработката и изработката на горива.

Ако " Лукойл Нефтохим " спре да работи, тъй като не може да изнася петролни артикули (деривати) за трети страни поради възбраната на Европейски Съюз, отговорността е на Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова до служебното държавно управление, счита Аталай. Трябва да има ново държавно управление за стабилизиране на страната, уточни Аталай.

Движение за права и свободи желаят рафинерията да проработи като българско дружество, да се откри склад за дериватите, не е открита законова форма за налозите и свръхпечалбите на " Лукойл ".

" Начинът на приемане на петрола е бил в данъчните хранилища, Данък добавена стойност е идвало след преправка. А в законопроект се желало при вноса на нефт да се платят акцизите и налозите, с цел да има средства за погашение на помощите ", разясни депутатът.

Рамадан Аталай уточни по политическите тематики, че " Движение за права и свободи ще гласоподава за промени в Изборния кодекс, който да носи най-голямо доверие за гласоподавателя ". А той желал да си подаде гласа - с бюлетина, машина, в случай че би трябвало да гласоподава и с палеца си, сподели той.

" Движение за права и свободи има разбор за това, че има операции с машините, има огромно подозрение ", добави Аталай.

По тематиката за напрежението с пиара на партията в Народния спектакъл Велислава Кръстева, казусът да се взема решение там, а не в политическите партии, прикани Рамадан Аталай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР