Депутат от ДБ обяви добри новини за народа.Дали ще бъдат

...
Депутат от ДБ обяви добри новини за народа.Дали ще бъдат
Коментари Харесай

Панев, ДБ: Цените на горивата и хляба падат

Депутат от Демократична България разгласи положителни вести за народа.

Дали ще бъдат открити нужните депутати за избиране на ново държавно управление, е въпрос с нараснала компликация. Този въпрос би трябвало да се реши от мандатоносителя, сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Демократична България ".

Ситуацията в света е извънредно динамична. На България ѝ би трябвало положително ръководство в тази нова обстановка, която идва в обозримото бъдеще. Проблемът няма да бъде инфлацията, а забавянето на стопанската система и възможната безработица. Служебно държавно управление може да се окаже неприятно решение. Моментите на рецесия са тези, в които се взема решение дали страните ще вървят нагоре или надолу, тъй че се намираме в доста значим миг, съобщи Панев.

Важните въпроси пред България са до края на годината да реализираме промени в правосъдната система, които да разрешат промяна на състава на Висшия правосъден съвет и механизъм за надзор на основния прокурор, както и промени в енергетиката, които да ни обезпечат диверсифициран достъп до енергийни запаси, добави той.

По думите му сега парите на страната в Българска народна банка са 8,7 милиарда лв. при 7 милиарда лв. предходната година. Парите се усилват, а държавният дълг понижава. Въпросът е по какъв начин ще посрещнем рецесията, тъй като от опозицията, откакто при вота на съмнение твърдяха, че няма пари в страната, при вктуализацията на бюджета гласоподаваха спомагателни разноски в размер на близо 1 милиарда лв., означи зам.-председателят на ПГ на Демократична България.

Той предвижда, че цените на горивата ще паднат в идващите няколко месеца поради забавянето на стопанската система в международен мащаб. Прогнозира понижаване и на цената на хляба, написа novini.bg.

Владислав Панев уточни, че азербайджанският газ ще обезпечи 1/3 от българското ползване на природен газ. Остава въпросът от кое място ще дойдат останалите 2/3. Няма по какъв начин цяла Европа да се доставя с американски полутечен газ. Предстоят забавни времена, съобщи той.

Панев сподели още, че в случай че не бъде формирано държавно управление с първия и втория мандат, от Демократична България няма няма да изискат президентът да връчи третия мандат на тях, само че увери, че в случай че им бъде даден, ще създадат всичко допустимо да излъчат правителство, което да извърши значимите за страната промени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР