Депресията и тревожността са едни от най-сериозните заплахи за човешкото

...
Депресията и тревожността са едни от най-сериозните заплахи за човешкото
Коментари Харесай

Flow Neuroscience и първата джаджа в Европа, която лекува депресия

Депресията и тревогата са едни от най-сериозните закани за човешкото здраве през XXI век, а лекуването им към момента е много неразбираем развой, в който има прекалено много променливи величини.

Именно поради това антидепресантите и медикаментите против меланхолия не всеки път водят до положителни резултати, като постоянно даже усложняват процеса на възобновяване на душeвността.

Електротерапията е един от методите за лекуване на депресивни положения, който още от предишния век насам съставлява обект на интерес за доста психолози и медици, най-много поради положителните резултати, които носи за хората с меланхолия.

Тази седмица във Англия в продажба влезе първата мобилна джаджа за лекуване на меланхолия в Европа, която разчита точно на лека електрошокова терапия.

Компанията, основала устройството, се споделя Flow Neuroscience и е разработвала продукта си в продължение на няколко години, базирайки се на огромен набор от проучвания в региона и мнението на няколко екипи от учени.

Устройството се слага на главата и изпраща леки електрически импулси към частта от мозъка, ситуирана директно зад челото, известна още като префронтален кортекс.

Този дял от мозъка ни е зает най-много с концепцията ни за персона, способността ни да вършим решения и опцията ни да контролираме страстите си.

Активността на лявата част на префронталния кортекс нормално е по-ниска при хората, страдащи от меланхолия, до момента в който дясната половина е по-активна.

Именно този баланс цели да възвърне уредът на Flow Neuroscience.

Джаджата идва със особено мобилно приложение, което служи като джобен терапевт, и ни оказва помощ да изградим по-здравословни привички на живот, като ни предлага дадени храни, физически извършения и така нататък

Предписанието за самото устройство е да се носи по 30 минути общо 18 пъти в границите на шест седмици, а цената му е 399 английски лири. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР