Депресията е един от най-значимите проблеми на общественото здраве в

...
Депресията е един от най-значимите проблеми на общественото здраве в
Коментари Харесай

Пхенян е най-депресиращият град в света. Париж също е в списъка

Депресията е един от най-значимите проблеми на публичното здраве в международен мащаб.

Според отчет на Министерството на здравеопазването и човешките запаси на Съединени американски щати за 2020 година, 8,4 % от възрастните хора оповестяват, че са диагностицирани с меланхолия през миналата година.

Разбирането на световното разпространяване на този проблем е от значително значение за установяване на целите на самодейностите за психологично здраве и системите за поддръжка.

В тази връзка с 20-те най-депресивни градове в света, учредена на изчерпателен повсеместен разбор. Ето кои влизат в листата.

Пхенян, Северна Корея

В Северна Корея дамите и девойките се сблъскват с необятно публикувана полова дискриминация, високи равнища на полово принуждение и непрестанно излагане на глобени от държавното управление стандарти за пола.

Дезертьорите разказват Пхенян като едно от най-депресиращите места в света заради тежките нарушавания на човешките права и лимитираните свободи.

Норилск, Русия

Градът се бори с тежко замърсяване, което води до нараснали равнища на рак, белодробни болести, кръвни и кожни болести и нараснали равнища на меланхолия измежду жителите му.

Многобройните недоволства от ръководството, неприятните екологични условия, предизвикателният климат, изолацията заради скъпите самолетни билети и бавният достъп до интернет способстват за сложната среда на живот.

Дака, Бангладеш

Условията на живот в бедняшките квартали на Дака са доста по-лоши в съпоставяне със селските региони, макар близостта на опциите за претовареност.

Замърсяването на въздуха, водата и почвата в тези сиромашки квартали доближава рискови равнища, което в допълнение изостря провокациите, свързани със здравето и психологичното благоденствие, в това число и по-често срещаната меланхолия.

Мосул, Ирак

Ирак се бори с нескончаем цивилен спор, безкрайна политическа неустойчивост, повсеместна корупция.

Мосул, по-специално, е съществено обиден и има проблеми като тапи по пътищата, породени от развалените мостове в града.

Освен това засегнатите от спора постоянно продават артикули като цигари и чай, с цел да се устоят, което води до засилени стопански и душевен усложнения, в това число меланхолия.

Припят, Украйна

Припят, ситуиран наоколо до мястото на нуклеарната злополука в Чернобил, остава ненаселен заради радиационното замърсяване.

Тази неповторима обстановка акцентира трайните провокации за психологичното здраве, пред които са изправени хората, избрали да останат в сянката на нуклеарната злополука, което способства за по-високите равнища на меланхолия.

Алепо, Сирия

Вторият по величина град в Сирия, в предишното е бил жизненоважен селскостопански търговски център.

Конфликтът обаче провокира една от най-големите бежански рецесии в най-новата история, засягайки милиони хора в града.

Произтичащите от това контузии и неустойчивост са съдействали доста за по-високи равнища на меланхолия измежду популацията.

Кайро, Египет

Столицата на Египет, се сблъсква със забележителни провокации, в това число проблеми, свързани с публичната сигурност.

Градът има проблеми и с хигиената, а по улиците се натрупват огромни количества отпадък.

Градският стрес и тези проблеми вредят на психологичното здраве на жителите, като водят до повече депресии.

Дамаск, Сирия

Липсата на съответно водоснабдяване и влошените канализационни системи съставляват забележителна заплаха за здравето, засягаща почти 5,5 милиона поданици.

Тези неотложни проблеми способстват за по-голямото разпространяване на депресията в града.

Гуанджоу, Китай

В Гуанджоу публичният напън оказва забележителен стрес върху хората, с цел да отговорят на родителските упования, изключително в научен, обществен и кариерен аспект.

Проявата на депресивни признаци е директно повлияна от фактори като висока плътност на популацията, неприятна инфраструктура и съгласуваност на улиците, което води до нараснала периодичност на меланхолия.

Лос Анджелис, Калифорния

Известен със своите холивудски звезди, първокласно извършване на покупки и културна сцена, градът се бори с наложителен проблем: бездомността.

Бездомните в Лос Анджелис са се нараснали с 9%, като по данни на държавното управление сега над 75 000 души са изправени пред бездомност в целия окръг.

Това оказва доста въздействие върху психологичното здраве на жителите на града, като води до увеличение на случаите на меланхолия.

Мумбай, Индия

Финансовата столица на Индия, се сблъсква с доста провокации, свързани най-много с разпространяването на неофициални селища, известни като " сиромашки квартали ".

Жителите на тези региони нямат достъп до чиста вода и санитарни уреди, само че имат некачествено опазване на здравето, лимитирани благоприятни условия за обучение, високи равнища на безработица и опция за увеличение на престъпността, като всички тези фактори способстват за по-честото разпространяване на депресията.

Бейкърсфийлд, Калифорния

Разположен северно от Лос Анджелис, Бейкърсфийлд е изправен пред обилни обществени провокации, в това число бездомност и случаи на принуждение с огнестрелно оръжие.

Понастоящем равнището на престъпност е 47 случая на всеки 1000 поданици, което оказва въздействие върху психологичното благоденствие на жителите и способства за по-висока периодичност на депресията.

Тихуана, Мексико

Населението на Тихуана се усилва, а провокациите са свързани със самонастанилите се без публични документи за благосъстоятелност върху земята.

Джакарта, Индонезия

Джакарта се бори с разнообразни провокации, в това число тапи, замърсяване, сеизмична накърнимост, свлачища.

Планът на държавното управление за пренасяне на столицата ускорява несигурността за жителите.

Ал Аин, ОАЕ

Той постоянно е именуван " Градът градина " поради естествената си хубост.

В арабския район ОАЕ обаче са с най-висока степен на разпространяване на депресията, която визира всеки четвърти човек. В Ал Аин е забележителна част от тези случаи.

Сао Пауло, Бразилия

Въпреки политиките в региона на психологичното здраве, доста хора в оживения финансов център към момента не се лекуват от тревога и меланхолия.

За това способстват фактори като изискванията на живот, икономическите разлики и нарасналите случаи на принуждение.

Линфен, Китай

Този град се сблъсква както с индустриално замърсяване, по този начин и със обвързваните с него здравни проблеми.

Високите равнища на замърсяване са предизвикали напор на пациенти, страдащи от респираторни болести, в това число бронхит, пневмония и рак на белия дроб, което в последна сметка способства за неприятното психическо положение и по-високото разпространяване на депресията.

Канпур, Индия

С население от 3 млн. поданици, той е измежду градовете с най-лошо качество на въздуха в международен мащаб.

Замърсяването на въздуха води до респираторни болести, в това число бронхиална астма, хронична обструктивна белодробна болест и пневмония, които вредят на психологичното благоденствие на жителите, допринасяйки за по-висока периодичност на меланхолия.

Париж, Франция

Под чара на столицата на Франция се крие възходящ проблем с психологичното здраве.

Последните данни от декември 2022 година демонстрират, че 17% от френското население демонстрира признаци на меланхолия, което бележи 7% нарастване спрямо равнищата преди пандемията. Освен това 24% от популацията изпитва признаци на тревога.

Манила, Филипини

Като столица на Филипините Манила е многолюден метрополис. Тя е и дом на доста предизвикателство в региона на психологичното здраве.

Приблизително 6 милиона души във Филипините изпитват меланхолия или тревога. През 2021-2022 година са докладвани 2551 опита за самоубийство от филипински възпитаници, като в 404 случая изходът е драматичен, а Манила е гореща точка за тези произшествия.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР