DEPA, Mytilineos и българската MET Energy бяха трите компании, които

...
DEPA, Mytilineos и българската MET Energy бяха трите компании, които
Коментари Харесай

Гръцкото издание Energypress.gr: Булгаргаз“ не успя да осигури слотове за разтоварване на втечнен газ в Ре...

„ DEPA, Mytilineos и българската MET Energy бяха трите компании, които си осигуриха 18 слота на вчерашния търг на DESFA за разтоварване на полутечен природен газ на терминала в Ревитуса “, оповестява изданието.

DEPA e публичният оператор с природен газ на Гърция, Mytilineos е гръцка частна компания. MET Energy пък е швейцарска компания с подразделения в редица европейски страни, в това число България, като има лиценз за търгуване на природен газ у нас и в прилежаща Гърция.

„ Това е първият търг за годишното обмисляне на оператора за идната година, по време на който имаше необикновен интерес основно от локални групи, както и от задгранични снабдители на газ. Както беше обявено, извършеният през вчерашния ден (б.р. 31 октомври) търг включваше 18 слота и общ размер от 14 TWh полутечен природен газ “, споделя още гръцкото издание, написа още Дебати.бг.

„ В края на процедурата DEPA завоюва 8 слота (4 TWh), Mytilineos – 5 слота (5 TWh), а MET – още 5 слота “.

В сряда се организира нов търг за 8 слота и общо количество от 5 TWh. На 14 ноември ще се организира търг за годишното програмиране за идващите години до 2027 година, който се чака да завърши през януари, споделя още изданието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР