Денят започва с минимални температури от минус 1 до 7

...
Денят започва с минимални температури от минус 1 до 7
Коментари Харесай

Денят започва с отрицателни температури, чака ни и сняг

Денят стартира с минимални температури от минус 1 до 7 градуса. Сутринта ще има облаци над западните региони, по поречието на Дунав и в Горнотракийската равнина ще има мъгли. Очакват се превалявания, по-интензивни, с количества до 15 л/м2, се чакат в крайните южни елементи от страната и по Черноморието. Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в обитаемоте места ще са от 5 до 12 градуса, по Черноморието до 14, предвижда синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Рила и Пирин преди обед ще има облаци с превалявания от дъжд и сняг, а следобяд ще превали над Родопите и над Източна Стара планина. Вятърът по високите елементи, над 2200 м ще бъде мощен скорост до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина ще са към минус 3 градуса, а на 1500 м - до 5. 

В събота ще има повече облаци над западните региони, без превалявания. Ще бъде топло за сезона. През нощта, против неделя ще завали дъжд в южните региони. В неделя ще бъде прохладно като на запад ще има слънце, а на изток ще вали дъжд.

В понеделник над страната ще минава средиземноморски циклон с превалявания от дъжд, а по планините - от сняг. Във вторник ще вали дъжд и сняг по високите полета, в Рила и Пирин - влажен сняг. Над 1500 м снежната завивка ще доближава 10 см. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР