Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Разменените бебета - какво се случва? Ще има още отстъпка за гориво, Дядо Коледа на Су-25


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 22 декември.

Продължават инспекциите след шокиращия случай с размяната на двете бебета в родилния дом.

Отстъпка за горивата от 25 стотинки за литър ще има и след Нова година, а в Народното събрание спор за пари. Какво взеха решение депутатите за бюджета за следващата година?

И още - България е в дъното на класацията по междинен годишен приход на човек в Европейски Съюз.

Какво се случи на 22 декември?



„ Биологичните родители са изяснени. Абсолютно е ясно кое дете на кое семейство е. Оттук насетне е въпрос на юридическа процедура по какъв начин тъкмо да стане размяната на тези дечица “, сподели шефът на болница „ Шейново “ Румен Велев по отношение на случая с разменените бебета.

Надежда Стаменова, която е акушерка в „ Родилна зала “, изясни по какъв начин се поставят гривните на майката и детето.

Мярката за пазаруване на гориво с 25 стотинки отстъпка за всички физически лица ще продължи да работи и след Нова година. Това разгласи в предаването „ Тази заран “ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Прокурорският наследник от Перник Васил Михайлов, против който има голям брой сигнали за побои, отива на съд за осем закононарушения, заяви зам.-районният прокурор на Софийската районна прокуратура Иван Стефанов.

33 хиляди евро е междинният годишен приход на човек в Европейския съюз за 2021 година, демонстрират данните на Евростат.

Все още търсят причинителя на тежкия обир, при който пострада уединен възрастен мъж от село Бутан. Престъплението провокира вълна от състрадание от десетки хора в цялата страна, а пострадалият пожела посредством bTV да им благодари.



Защо ръководителят на сръбския Съвет за електронни медии съобщи, че българите са сърби?

Финансовата помощ, която Съединени американски щати дава на Украйна, не е щедрост, а инвестиция в международната сигурност. Този коментар направи украинският президент Володимир Зеленски пред американския Конгрес.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е посетил съветските бойци в Украйна, предава Ройтерс. От Министерството на защитата на Русия не прецизират в кой тъкмо район е бил Шойгу.

Френският сериен палач Шарл Сображ, направил поредност убийства в Азия през 70-те години на предишния век и послужил като първообраз за сериала " Змията " на " Нетфликс ", се чака да излезе на независимост от затвор в Непал през днешния ден.



Две млади момчета, които пътуват към Германия, откриха и върнаха огромна сума пари. Става дума за 6500 евро, в това число дебитни и кредитни карти, които са и с пин кодовете. Те обаче вземат решение да не се възползват, а връщат парите.

Астрономи откриха две екзопланети, чиято повърхнина евентуално е покрита най-вече с вода. Учените са употребявали данни от два галактически телескопа – „ Хъбъл “ и „ Спицър “. Двете планети са на 218 светлинни години от Земята.

Защо украсяваме елха за Коледа? Свързано ли е това с християнството? И по какъв начин това става най-популярната традиция в света?

След две години спиране поради пандемията в авиобаза " Безмер " Дядо Коледа дойде с военен аероплан Су-25. Шейната с елените е сменена със аероплан, с цел да дойде по-бързо и заради неналичието на сняг.

За първи път български театър ще взе участие в най-значимото театрално събитие в света – Театралната олимпиада. България ще бъде показана от постановката „ Коприна “ на Драматичния спектакъл в Пловдив.

.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР