Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Казаха ни „не“ за Шенген, дете тормози цял клас, аватари превземат Фейсбук


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 8 декември.

Очакван резултат от вота в Брюксел - страната ни не беше призната в Шенгенското пространство. Разговорите за държавно управление започнаха - два отхвърли в границите на час получи номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.

Акция „ Бяло “ в цялата страна продължава с още арестувани.

И още - принц Хари и Меган с нови разкрития за кралското семейство в абсурден документален сериал, а ново приложение с изкуствен интелект завладява Facebook.

Какво се случи на 8 декември?



Официално - България и Румъния остават отвън Шенген, Хърватия влиза.

Родители се оплакват от систематичен тормоз към децата си от страна на второкласник в 90. СУ в столичния квартал „ Люлин “. Оказва се, че учебното заведение е безсилно, а родителите са събрали подписка съвсем 20 деца да се реалокират в друго образователно заведение.

Продължава акция " Бяло " в цялата страна. Колко са арестуваните досега?

На фона на диалозите за кабинет в пленарната зала депутатите за заеха с измененията в Кодекса на труда. Минималната работна заплата се усилва.

Разговорите за държавно управление започнаха - два отхвърли в границите на час получи номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски.



Иран разгласи първата екзекуция на протестиращ, наказан за неотдавнашните антиправителствени безредици.

След като в Германия беше предотвратен държавен прелом, в немското общество породиха полемики. Още през вчерашния ден стана ясно, че зад проекта стои терористична формация с 21 000 съидейници, която е имала за цел да сътвори страна, сходна на Германския райх от 1871 година

Съединени американски щати и Русия разменят лишената от независимост американска баскетболна звезда Бритни Грайнър за известния търговец на оръжие Виктор Бут, който е държан в американски затвор в продължение на 12 години.



Първо беше FaceApp, след това – AI Portraits, а в този момент е приложението Lensa. Ако ви се коства, че Facebook страницата ви е цялостна с футуристични цифрови аватари, това не е единствено възприятие. Приложението Lensa доста бързо стана известно с новата си функционалност – изкуствен интелект (ИИ) основава така наречен „ вълшебен аватари “.

Документалната поредност за принц Хари и Меган Маркъл към този момент е реалност. Първите три епизода потеглят от през днешния ден по една от стрийминг платформите, а останалите три – на 15 декември.

Кралският канадски монетен двор създаде специфична монета от 2 канадски $ с черен кант в памет на кралица Елизабет II.

Студентите честват 8 декември. Къде?


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР