Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: 200 000 именици на Никулден, кога в Шенген и коледни суеверия


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 6 декември.

200 000 именици на Никулден. Празнуват с банкерите, търговците и риболовците. Дни преди решението за приемането ни в Шенген - Марк Рюте и Виктор Орбан пред bTV. След клипа, излъчен от " Скай Нюз " - имало ли е пукотевица по мигранти на българо-турската граница?

И още - подписахме меморандум да сечем евромонети, само че когато ни одобряват в еврозоната.

Какво се случи на 6 декември?



На 6 декември православната черква празнува свети Николай Чудотворец. Народът назовава празника Никулден. Св. Николай е настойник на моретата, езерата и реките, на моряците и риболовците, на фамилията и рода.

Според президента Румен Радев има всички шансове следващата година България да се причисли към Шенген. Държаният глава е в Албания, където взе участие на европейски конгрес, отдаден на Западните Балкани.

След следствието на „ Скай нюз “ за ранен мигранти на турско-българската граница - Министерство на вътрешните работи с реакция. Разследващи публицисти настояват, че изстрелът е създаден от българска територия. Властите у нас обаче отхвърлят да е употребявано огнестрелно оръжие от българска страна.

19-годишен обра уединен възрастен мъж в дома му и го заключи в мазето. Апашът отмъкнал всички спестявания на пострадалия - 7000 лева Малко по-късно е бил арестуван.

Политиката и футболът са измежду най-обсъжданите тематики, а комбинацията от Световно състезание и сформиране на държавно управление дава причина за аналогии. Решихме да помолим няколко души на Женския пазар да влязат в ролята на селекционери и да подредят главните партийни ръководители във футболен състав на фона на Мондиала в Катар.

Дни преди решението за приемането ни в Шенген - министър председателят на Нидерландия Марк Рюте и унгарският министър председател Виктор Орбан с коментар пред екип на bTV Новините.



12-годишно момче от Лондон стана седма жертва на бактериална зараза от скарлатина във Англия. Лекари и учени се питат за какво тази забравена от 40-те години на XX век болест се завръща.

След къса борба с рака на 71-годишна възраст умря актрисата Кърсти Али - звезда от огромния и дребния екран, известна с ролята си в сериала " Бар Наздраве " и филми като " Виж кой приказва ".

По-евтин роуминг сред Европейски Съюз и Западните Балкани от 1 октомври 2023 година

Светът върви към стопляне с над 1,5 градуса по Целзий на година. Това демонстрира анализът на Paris Equity Check. В него се споделя още, че без значение от опитите на множеството богати страни и на доста от разрастващите се стопански системи да лимитират високите излъчвания на парникови газове, температурите не престават да се повишават бързо.

Индийската столица Ню Делхи още веднъж осъмна в гъст смог рано в понеделник, защото по-хладното време усили замърсяването, макар че държавните данни демонстрират, че изгарянето на боклуци в прилежащите щати е намаляло доста.



Поредни оценки за публицисти на bTV Новините. Габриела Андреева завоюва премията „ Даниела Сеизова – в името на живота “ за най-хубав ефирен репортаж, а Стоян Георгиев – огромната премия „ Валя Крушкина – публицистика за хората “.

Коледа е един от най-светлите празници. Много от традициите обаче, които съблюдават както православните християни, по този начин и католиците, идват от езическата просвета. Това значи, че колкото и съвременни да са хората, към момента имат вяра в поверията и търсят знаци, че идната година ще бъде по-добра.

Данни от ново изследване по случайност съумяват да потвърдят, че е допустимо животът ни в действителност да минава на лента, когато умираме.

Случвало ли ви се е да изпитате виене на свят и гадене, до момента в който работите на компютър или употребявате мобилни устройства? Ако отговорът е да, то тогава сте усещали резултатите на едно от положенията на XXI век – кибер болест.

.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР