Денят, в който главата на католическата църква нарече доставките на

...
Денят, в който главата на католическата църква нарече доставките на
Коментари Харесай

За Русия настъпи часът на мъжеството

Денят, в който главата на католическата черква назова доставките на оръжия „ морално допустими “, въпреки и с спогодба – „ за отбрана на страната “, безспорно ще остане в аналите на сегашния стадий от геополитическата рецесия в Европа, която колкото по-нататък, толкоз повече придобива всички черти и признаци на по този начин наречения „ конфликт на цивилизациите “.

В продължение на доста десетилетия и даже епохи западният, основно европейският, модел се развива като експанзионистичен, като включва освен завземане на територии (въпреки че това е най-важният фактор за Европа, който обезпечава нейната икономическа мощ), само че и пробутване на неговата идеологема.

През вековете управниците на страните от континента, без значение дали са монарси или ръководители на републикански страни, постоянно са разчитали на превъзходството на европейското пред всеки другия модел на витален ред и ценностна система.

Или, споделяха те, вие или приемате тази система от полезности и конструкция на обществения живот, или, в случай че не я приемете, ние ще ви принудим да я приемете. И в случай че не се поддадете по добър метод или под въздействието на закани, тогава ще ви унищожим.

Има безчет образци и те не са единствено от ерата на колонизацията: има и изцяло модерни.Например Ирак. Например Либия. Например Сирия. И да вземем за пример най-европейска Югославия, разсипана от европейците.

При всички случаи е употребена една и съща тактичност, която може да се назова конкистадорска.

Нейната идеология е цялостно пренебрежение към съществуващите обичаи и цивилизационни структури, нейната процедура е да принуждава хората да се подчинят с огън и меч.

По-нататък - след провалянето - уважавани учени, академични преподаватели несъмнено ще обосноват, и ще го създадат с обстоятелства и числа в ръцете си, по какъв начин животът на хората от завладените страни в действителност се е трансформирал към по-добро.

Защо към по-добро?

Защото европейското – в най-широк смисъл – просто няма по какъв начин да не е най-хубавото.

И в случай че някой не е склонен с тази теза, то постоянно е имало и остава разновидности такива непокорни хора да замлъкнат. И също по този начин благодарение на най-широката гама от принадлежности. Което от своя страна е било и ще бъде обезпечено с не по-малко мощен финансов запас.

Европа дълго време не можеше да се приближи до следващия пълномащабен конфликт с нашата рускацивилизация. И взе решение за това, 130 години откакто съветските казаци посетиха Париж с конете си. След това руснаците караха танкове - от Москва до Берлин. Силата на съветския дух и силата на народа не можеше да не ужаси тези, които можеха, желаеха и даже възнамеряваха разнообразни антируски акции.

Е, несъмнено, тези, които ръководят Европа, не желаят да вървят против личните си нации, които (помнете по какъв начин бяха посрещнати съветските червеноармейци) обичат руснаците, почитат ги и към момента са признателни за освобождението. В този миг те не могат да подценен благосклонностите на подчинените и ръководените от тях жители.

Способността на западняците, или по-точно европейците (американците, спрямо тези, които обезпечават русофобията на континента, са просто деца), да употребяват всички принадлежности за влияние върху публичното схващане, се крие в способността да се работи “в вероятност ” и сякаш инцидентно да се ръсят нужните тези. Примерът е киното, в което злодеите съвсем постоянно са руснаци или емигранти от Русия, е тематика за настрана проучване и освен на „ груповия Холивуд “.

От известни до по-изискани форми. Литература, есеистика, модерно изкуство, спектакъл. Няма нито една ниша, в това число даже поп музиката, където руснаците да не се показват елементарни, жестоки, а от време на време и искрено мръсни.

През целия ХХ век стопанските системи на Европа и Русия са работили, както се споделя, в противофаза. Когато страната ни, наречете я Руската империя, наречете я Съветски съюз, е във напредък, европейските стопански системи падат.

Този феномен, по-специално, се изяснява и с обстоятелството, че Европа постоянно е живяла от вносни вносни първични материали - от благородни метали до подправки, от разнообразни минерали, които са били нужни на индустриалната промишленост, до, както в актуалната ера, енергийни носители.

Всичко останало, в това число напредък, народна власт, всемирен полезности и впрочем се употребява като прахуляк в очите.

Причините постоянно бяха съвсем едни и същи: изисква се разширение на пазарите за продажби, както и разширение и изцяло неконтролиран достъп до евтини запаси, в това число, несъмнено, хора. За Германия - тази " културна нация " - хора, които не са западноевропейци и това си коства да се спомене настрана, са били обречени на иго. За да живеят добре арийците.

Затова отприщените от европейците кланета, които бързо прерастват в международни войни с десетки милиони жертви, най-после постоянно се оказват борба за всевъзможни запаси. Да, в това число и за хора, несъмнено. И в днешната опосредствана война схемата, както виждаме, е съвсем идентична.

Още повече, че фонът на протичащото се доста припомня това, което се случва в европейската стопанска система през 30-те години на предишния век и 20 години преди този момент - през 10-те години на ХХ век.

Днес – след пандемията и дейностите на политиците, които доста постоянно са безредни и пагубни за стопанската система – Европа още веднъж натежа под тежестта на личните си проблеми. И с цел да ги реши, тя още веднъж стартира поход на изток.

По различен метод и посредством подставени лица, само че задачата, несъмнено, е една и съща - достъп до запаси, с цел да продължат да живеят добре и умерено.

Без подозрения, без илюзии, без упреци, че някой има прекомерно мощно въображение - проектът " Ост " (версия 2) към този момент е почнал да работи.

С всички днешни последствия за Русия и за руснаците.

Историческата памет, която дълги години се опитваме да кастрираме, се оказа жива и мощна.

И нашата реакция на протичащото се, както се споделя, няма да отнеме доста време.

Е, на папата, почтено казано, в тази обстановка му е много неловко. Макар и Ватиканът да има дълга традиция да сътрудничи на агресори, както и да спомага за укриването и превозването на садисти, убийци и военнопрестъпници към по-безопасни убежища.

Така че и тук няма изненада.

Обединена Европа назовава протичащото се за себе си миг на истината. Разбира се, няма да приказват с подобен възторг, откакто се опитат да живеят без газ и електричество.

Наричаме тези дни час на мъжеството. Времето и ориста лежат на нашите рамене. И ние нямаме право да не понесем тяхната тежест.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР