Денят след безредиците в центъра на София започна с искането

...
Денят след безредиците в центъра на София започна с искането
Коментари Харесай

След безредиците в София: Кой ще поеме вината?

Денят след безредиците в центъра на София стартира с настояването на оставки на двама министри , един уволнен зам.-министър и искри сред премиера и министъра на вътрешните работи.

„ Уволних зам.-министъра Темелакиев, който директно дава отговор за оперативната активност в Министерство на вътрешните работи. Не можем да си затворим очите пред сцените, в които обособени служители на реда биеха и ритаха паднали жители “, съобщи акад. Николай Денков.

Общината ще заведе иск против уредника на митинга поради вредите, нанесени по инфраструктурата

Ще има ли втора оставка – тази на министъра на вътрешните работи, към момента е под въпрос. „ Ще обсъдя този въпрос първо с вицепремиера Мария Габриел, която в този момент е в чужбина “, разясни министър председателят.

„ Хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това значи да ги предам “, разяснява тематиката и вътрешният министър Калин Стоянов.

Близо 30 лица са били арестувани за 24 часа след митингите, оповестяват от Софийската районна прокуратура

И без договаряния с сътрудниците обаче министър председателят вижда пропуски в реакцията на министъра. Един от тях за това къде е бил той по време на безредиците. „ Получих тази заран информация, че е бил на някаква кинопрожекция, което е много смущаващо “, означи акад. Денков. 

„ Не съм бил нито на механа, нито на дискотека. На каква прожекция съм бил нощес – Министерство на вътрешните работи е съветник на филм за телефонни измами. Присъствието ми там беше в работен порядък, а не да се развличам “, отговори му задочно Калин Стоянов.

Хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи си свършиха работата, сподели още той

„ Виждам избрана несъответстваща оценка на ситуацията. Тази заран още веднъж, когато се чухме още веднъж, неговият коментар беше: „ Ама нищо изключително не се е случило “, сподели обаче министър председателят.

Вълна от искане на оставки „ заля “ и в Народното събрание. А сътрудниците във властта се разделиха за това кой би трябвало да си върви.

„ Искаме оставката на Калин Стоянов, тъй като това, което всички видяхме, е неприемливо “, заяви Кирил Петков от ПП-ДБ.

Вътрешният министър Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, което е смущаващо, разяснява Николай Денков

„ Твърдо стоя зад момчетата от Министерство на вътрешните работи за дейностите – или ще има страна, или няма да има. Аз от дълго време знам, че те ще желаят тази оставка, имаме сведения. Бил е притискан от тях по време на изборите да работи в интерес на ПП-ДБ “, разяснява и Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

„ Трябва да си подаде оставката спортният министър – неотложно. Заради това, че нагнетяваше няколко дни напрежението “, съобщи Бойко Борисов.

Мотивът е „ проявената свирепост “ от полицията против футболни почитатели на митинга против БФС

Опозицията изиска – да си върви цялото държавно управление. А по отношение на ориста на министъра на спорта - министър председателят разгласи, че той няма никакви забележки към работата му.

Следете тематиката в нашия онлайн репортаж: 

Има ли по-дълбоко от дъното на българския футбол? Никой не може да даде отговор на този въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР