Денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове

...
Денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевични бури следобед

Денят ще стартира със слънчево време, само че в следобедните часове се чакат превалявания и гръмотевични стихии, първо в Западна България. Ще има условия и за градушки. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София - към 26°, по Черноморието – към 23°-24°. Там ще се задържи слънчево, със слаб югоизточен вятър.

Вълнението на морето ще бъде едва, а температурата на морската вода е 20-21°.

В планините повече слънчеви часове ще има до обяд. По-късно ще се развива купеста, в масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, тук-там и ще прегърми. Ще духа слаб, по високите елементи - сдържан северозападен вятър.

Необичайно високи остават температурите в страните от Западна Европа - 31° се чакат в Лондон на следващия ден, 34° в Париж и 40° в Мадрид. С превалявания ще бъде в северните и източните елементи от континента, както и на доста места на Балканите.

У нас през нощта против събота преваляванията ще продължат основно в Централна Северна България и югозападните региони. В събота гръмотевични стихии и превалявания, в някои региони интензивни, ще има още веднъж в съвсем цялата страна. Възможни са и градушки. В неделя ще превалява единствено на обособени места. Ще стартира стопляне, което ще продължи и през новата седмица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР