Денят ще започне със слънчево време, но от Запад облачността

...
Денят ще започне със слънчево време, но от Запад облачността
Коментари Харесай

Пролетта ни се усмихва: Чакат ни температури до 20 градуса, не забравяйте чадърите

Денят ще стартира със слънчево време, само че от Запад облачността последователно ще се усили. Привечер в крайните северозападни региони ще превали слаб дъжд, а през нощта против сряда, от запад на изток на доста места в страната ще превали, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от „ Фокус ”.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен. Минималните температури ще са най-вече сред 1 и 6 градуса, в обособени региони до минус 1 градус, оптимални сред 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното и преди обяд още малко ще се намали, след обяд ще стартира да нараства.

По Черноморието ще доминира слънчево време, с по-значителни нараствания на облачността след обяд. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще доближи към 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има в следобедните часове. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще доближи сред 8 и 9 градуса, на 2 000 метра - към 2 градуса.

Утре ще духа до сдържан северозападен вятър и температурите краткотрайно и напълно едва ще се намалят – оптималните ще бъдат сред 14 и 19 градуса, минималните  - най-вече сред 1 и 6 градуса. Сутринта на обособени места в Източна България към момента ще превалява слаб дъжд, а денем по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има там и над планините. През идващите два дни ще е с раздрана висока облачност. Вятърът ще се смени с юг-югозападен и още веднъж бързо ще се затопли.

В четвъртък оптималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 17 и 22 градуса, в петък с градус - два по-високи.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР