Денят на вота в област Видин започна спокойно, а преди

...
Денят на вота в област Видин започна спокойно, а преди
Коментари Харесай

Изборният ден в област Видин започна без проблеми

Денят на вота в област Видин стартира умерено, а преди началото му няма регистрирани нарушавания на публичния ред, оповестиха от пресцентъра на регионалния град.
Всички секционни изборни комисии се охраняват от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Те нямат право да влизат в пространствата за гласоподаване, а при нужда ще се намесват единствено по искане на ръководителите на СИК. Охраната ще продължи до оповестяване края на изборния ден, превозването и предаването на изборните бумаги и материали от всички СИК в РИК.
Мобилни екипи, включващи проверяващи служители на реда, оперативни служащи от престъпна и икономическа полиция, и представители на охранителна полиция, имат подготвеност неотложно да реагират на сигнали за закононарушения срещу политическите права на жителите и да правят прецизни инспекции по тях.
В ход е използването на всички планувани ограничения за защитата на публичния ред и естественото протичане на предварителните парламентарни избори.
Оперативният щаб, разположен в ОДМВР-Видин, работи в съгласуваност и непрекъсната връзка с институциите, ангажирани с изборния развой.
Днес, гишетата на паспортните служби във Видин, Белоградчик и Кула ще работят от 8.30 до 19.30 часа, а жителите ще могат да подават претенции за издаване на удостоверения до 19 часа. Удостоверенията, даващи опция за практикуване на правото на глас, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. Удостоверението се издава с цел да послужи пред СИК и е годно за изборния ден на 11 юли.
В делничните дни на настоящата седмица, след постъпили заявки от жители, са били издадени 10 удостоверения. Вчера, заявки от жители не се подавани.
Сигнали, свързани с нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой, могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия 02/90 112 98, имейл адрес:, както и на място в регионалната дирекция и районните ръководства във Видин, Белоградчик и Кула.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР