Денят на Тракия ще бъде отбелязан днес в парка Свети

...
Денят на Тракия ще бъде отбелязан днес в парка Свети
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на Тракия

Денят на Тракия ще бъде маркиран през днешния ден в парка „ Свети Никола Софийски “ в София. Тази година честването е отдадено на 110-ата годишнина от Одринската епопея, оповестиха от Съюза на тракийските сдружения в България. 

На този ден всяка година свеждаме глави пред подвига на храбрите български воини, паднали край Одрин и по тракийските полета, означават уредниците.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие в обичайното честване-поклонение в София във връзка Деня на Тракия, оповестиха от прессекретариата на президента. От 10:00 ч. тя ще участва на панихида в храм „ Св. Николай Софийски “. От 10:50 ч. е тържественото честване пред паметника на Одринската епопея, където вицепрезидентът ще произнесе слово.

На 28 март, от 18:00 ч., в залата на Националната библиотека „ Св.св. Кирил и Методий “ ще се състои представянето на първи том на енциклопедия „ Тракия “ –  научно-справочен труд от именити български учени, съдържащ систематизирана информация за българското национално придвижване в Тракия от Възраждането до наши дни, осведомят още от Съюза на тракийските сдружения в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР