Денят на Св. Валентин стана повод Nielsen да сподели малко

...
Денят на Св. Валентин стана повод Nielsen да сподели малко
Коментари Харесай

48% от българите са пробвали запознанства в интернет

Денят на Св. Валентин стана мотив Nielsen да показа малко данни от свое изследване за любовта, запознанствата в интернет и самия празник. Самият ден продължава да е малко спорен, само че бива честван от 66% от българите. 46% по интервюираните считат, че това е мотив за отпразнуване на връзката. 25% го дефинират като празник от друга просвета, а 20% го считат за прекомерно комерсиален.

Проучването демонстрира, че ¾ от българите сега си имат сътрудник. Интересни данни са споделени за запознанството. 29% са се срещнали посредством близки и другари, 16% на работното място, а 15% са се срещнали инцидентно на обществено място.

Една от най-интересните елементи от анкетата на Nielsen касае онлайн запознанствата. Оказва се, че 48% от българите са пробвали запознанства в мрежата. Повечето от тях (54%) са сред 13-3 4 години. 31% избират Фейсбук за търсенето на онлайн среща, а 14% към момента разчитат на един от най-популярните уеб сайтове за запознанства у нас в предишното – Elmaz. 11% към този момент употребяват Tinder, с цел да провеждат срещата си. Повече от половината от тези, които са потърсили сантиментална среща в мрежата, биха предложили този тип запознанства на околните си.

Проучването показва също  по този начин, че единствено няколко дни са задоволителни на 20% от българите с цел да стартират връзка, на 13% им са им били нужни няколко седмици, а 33% са познавали колегата си близо година преди да имат връзка. По 17% са групите, познаващи колегата си по към 2-5 години преди връзката или даже повече от 5 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР