Денят на победата, денят на Европа. Както искайте го наричайте.

...
Денят на победата, денят на Европа. Както искайте го наричайте.
Коментари Харесай

Да сведем глава пред жертвите на Втората световна война на 9 май!

Денят на успеха, денят на Европа. Както искайте го наричайте. Но на него би трябвало да сведем глави за жертвите на Втората международна война, които наброяват към 60 милиона. Това съставлява към 1/80 от общото население на света. Най- страшното е, че над 60% от жертвите са цивилни.

Войната се води на териториите на 41 страни. От тях най- съществено са наранени Германия, Русия (СССР), както несъмнено Китай и Япония. Полша съвсем напълно е срината със земята, Холандия и Белгия са си просто фронтова линия, което се оказва много пагубно за градовете им, изключително Ротердам, който е опожарен от нацистите.

. Русия е изгубила най- доста хора. Около 23 милиона наброяват жертвите от войната. От тях 13 милиона са цивилни - умрели от апетит, мраз, заболявания или просто от немски, или в по- неприятния вид, съветски патрон. Съюз на съветските социалистически републики губи към 13,5% от цялостното си население в тази война. Тя претърпява най- доста човешки загуби.

. Германия губи почти 9 милиона индивида, от които 3,2 милиона са цивилни. Населението е стопено с 10,5%, а стопански погледнато- те действително вървят върху пепел.

. Китай губят към 20 милиона души по време на войната. Това е почти 4% от популацията им по това време. Цивилните жертви са сред 14- 16 милиона, като съществена причина за тях са жестокостите на японските бойци.

. Япония губи почти 1 четвърт от цивилните жертви са от атомните бомби.

. От Втората Световна война България излиза като победена, само че действително видяно през цялата война ние сме изгубили към 25 хиляди индивида, от които 3 хиляди цивилни. Загубили сме по- малко от 0,4% от популацията си, като по- добре от нас от европейските страни са единствено неутралните през войната и Дания и Норвегия, които просто отстъпват териториите си на Третия Райх.

. Огромни са жертвитена Югославия, Полша, Франциия и други европейски държжави.

Затова в дните на годишнината от края на войната европейците би трябвало да се съберат дружно, спокойно и цивилно, а не на военни паради, да почетат милионите си жертви и да се врекат, че този смут в никакъв случай повече няма да се повтаря.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР