Денят на отворени врати на 9 ноември доведе в АЕЦ

...
Денят на отворени врати на 9 ноември доведе в АЕЦ
Коментари Харесай

Атомната централа в Козлодуй посрещна 522 посетители в деня на отворени врати /снимки/

Денят на отворени порти на 9 ноември докара в АЕЦ „ Козлодуй” 522 гости. Хора от цяла България имаха опция персонално да прегледат атомната централа. И този път имаше задгранични жители – от Сърбия, Словакия, Русия.
За всички тях бяха проведени визити на командните и машинните зали на пети и шести блок. Експерти от централата в детайли разказваха по какъв начин се реализира индустриалният развой и по какъв метод е обезпечена безвредната употреба на нуклеарните мощности. В Информационния център бяха прожектирани документални филми за основаването и развиването на първата на Балканите атомна централа, която през тази година означи своята 45-годишнина. В действително време бяха осъществявани прецизни измервания на параметрите на околната среда от мобилната лаборатория за радиоекологичен мониторинг. Атрактивни за всички бяха и демонстрациите на пожарникарите от Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” – АЕЦ „ Козлодуй”.
Семейство Доневи от София се записа с най-малкия клиент – двумесечната Мая, а доайен измежду участниците бе 79-годишният Цветан Цолов от Враца. През 2019 година по време на двете издания на самодейността общо 1051 души се убедиха, че АЕЦ „ Козлодуй” е отворена за всеки, който демонстрира интерес към това, по какъв начин работи атомната централа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР