Денят на народните будители събра стотици врачани пред паметника на

...
Денят на народните будители събра стотици врачани пред паметника на
Коментари Харесай

Отдадоха почит на будителите във Враца

Денят на националните будители събра стотици врачани пред паметника на Софроний Врачански- небесният настойник на града, с цел да отдадат своята респект и почитание към бележитите българи, оставили ярка диря за запазване на българския дух през вековете.
От най-мъдрия до най-малкия – всеки може да бъде потребен със своето дело “ , сподели кметът Калин Каменов във словото си и добави, че сме “длъжни да пазим добрината, духовността и вярата в сърцата си, тъй като те ще ни създадат модерни будители “.

На проявата участваха още заместител регионалните шефове на област Враца Робертино Маринов и Мирослав Комитски, общински съветници, зам.-кметът Петя Долапчиева, шефове на просветителни и културни институции, поданици и посетители на града, възпитаници и общественици. В празничната стратегия взеха присъединяване духов оркестър при НЧ „ Развитие-1869 “ и средношколски хор при СУ „ Отец Паисий “ с осъществяване на „ Ден на националните будители “, „ Де е България “ и „ Колславен “.

Водосвет-молебен за здраве и благополучие на врачани отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, а в края на тържеството в символ на благодарност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Св. Софроний Врачански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР