Денят на истината кой какъв е ДА СЕ ПОСНИШИМ…? Днешното

...
Денят на истината кой какъв е ДА СЕ ПОСНИШИМ…? Днешното
Коментари Харесай

Денят на истината кой какъв е ДА СЕ ПОСНИШИМ…?

Денят на истината кой какъв е
ДА съдебна експертиза ПОСНИШИМ…?
Днешното съвещание на държавно управление и парламент
.
„ БРАТСКО ” ШАМАРЧЕ КЪМ ЗАПАДА

Съставеното с сякаш американска и европейска защита държавно управление и неговата политическа коалиция през днешния ден зашлевиха НАТО на парламентарното съвещание. Така за следващ път през тези десетилетия Брюксел и Вашингтон се издъниха у нас.

Равносметката от сборището в Народното събрание посредством копи-пейста на две идентични изявления – това на министър председателят Кирил Петков и на министъра на защитата е следната:

1. Няма да участваме в никакви военни задачи на НАТО или обединения на искащите на никое място по света, въпреки че сме член на НАТО.

2. Цял батальон ще защищава „ в допълнение ” България – под българско командване, под „ българско водачество ”, както се изрази министър председателят Кирил Петков. Това нещо, наречено „ в допълнение ” е батальон от … българската войска, с български бойци и единствено с български информационни канали.

3. Няма да приемем за дислоциране никакви елементи на НАТО на наша територия, въпреки че сме съдружници.

4. България не възразява против пребиване на натовски кораби в Черно море като част от „ приспособеното предно наличие ” в този район. Това е нонсенс – и да възразим, интернационалните води са интернационалните, а не български.

5. За натовски изтребители за защита на родното небе в позицията няма нито дума.

6. България нямало да употребява сигурност, камо ли пък от НАТО, от която обезверено се нуждае, а противоположното – щяла „ да дава ” сигурност на света и НАТО, каквато самата тя не има.

Преди четвърт век, през 1998 година, разследвайки началото на газовата спекулация, бъдещите съветски газови тръби по черноморското дъно към Турция и идният завой там към ислямизъм и близки връзки с Русия, написах, че Родината ни е единствено територия – карта, с която други играчи играят и цакат /в деня на публикуването на четвъртата част редакцията на в. „ Труд ”, в която работех, беше взривена./

ИЗВОДИТЕ:
1.
България има два големи казуса, които в случай че не се решат, ще тъпчем още десетки и десетки години в по този начин наречения преход. Имената им са корупция и геополитическа национална позиция. Вторият създава и част от първия, което е най-очебийно в енергетиката.

2.
От през днешния ден към този момент е ясно, че никаква Промяна няма!
Има следващата консумация на страната – този път с водещото присъединяване на наследниците на Мултигруп във властта като нейни най-първи лица. Имаме следващите „ спасители ” от такава редичка – Виденов, Костов, царя, Борисов, харвардци.

3.
За разлика от традицията на Народното събрание, този път даже не беше призната и парламентарна декларация. Нямаше най-малко няколко фрази за оценка около най-големия геополитически спор в Европа след Втората международна война.
Седенето на източния стол с протегнат повърхностно крайник върху западния на процедура е поза шпагат. До не повече от 5-6 години геополитическото разчекване на България ще започва като това в Югославия, като това в Украйна, като това в Сирия, като…

4.
Традиционната българска роля на Троянски кон на Русия в европейските и атлантически структури освен беше непокътната при „ Промяната ”, само че даже се и разшири.

5.
Правителствената и депутатска тактика за това, че ще даваме сигурност, е парадокс. В нашето положение и с такава позиция България основава само неустановеност – и на Родината ни, и на съдружниците ни.

6.
Единствената боеспособна част от родната войска е бригадата в Карлово. Тя е боеспособна поради присъединяване си в разнообразни военни задачи. И поради опита си от тях във взаимоотношение с най-различни армии, включително и най-технологичната в света – тази на Съединени американски щати. Както се схваща от днешната позиция на кабинет и депутати, повече армията няма да взе участие на никое място. Т.е. даже тази бойна част ще деградира до неедеспособна.

Сега България взе участие в следните военни задачи:
• Косово (KFOR и UNMIK);
• Босна и Херцеговина (EUFOR „ ALTHEA ”);
• Грузия (EUMM);
• Операция на Европейски Съюз в крайбрежните води на Сомалия и Аденския залив (EU NAVFOR ATALANTA);
• Мали (EUTM Mali);
• Тренировъчна задача на НАТО в Ирак (NTM-I)
С изключение на задачата в Ирак, която е на НАТО, останалите са задачи на Организация на обединените нации и Европейски Съюз. Участието ни от дълго време не е военно, а спомагателно и техническо с по няколко индивида. Например това присъединяване в Ирак е с 2 души, единият от които извършва ролята и на преводач.
На процедура през днешния ден държавното управление съобщи, че армията ще вика „ ура ” и бойците ще набиват плаца, което „ водачество ” съгласно премиера е скъпа военна подготовка. Да припомня, че толкоз миролюбивата Германия се е включвала и се включва в най-различни задачи на НАТО, включително и военно. В редица задачи на Организация на обединените нации и Европейски Съюз вземат участие, включително и военно страни със статус на неутралитет.

7.
Каквото и да се случи – и с нова експанзия, и без нея на Русия в Украйна, милитаризацията на Черно море и превръщането му в зона на противостоене и разнообразни „ произшествия ” е неизбежна.

8.
Според кабинета и депутатите спорът на Русия с Украйна не ни касае.
*** Значи не ни касае ориста на най-малко 204 000 българи там, дефинира се съгласно етноса си като такива в тамошното броене на популацията. Нямам думи

*** Не ни касаят и украинските туристи, въпреки че Украйна е на 6-то място по туристи у нас с наклонност за напредък, а Русия – на 8-м с наклонност към спад.
*** Не ни касае комерсиалният стокобмен с Киев- Например желязото и стоманата и каменните въглища, които на практика напълно се внасят оттова.

*** Не ни касае следващият раздор след този с Македония – раздор с НАТО, раздор с Европейски Съюз и ново счепкване с Германия. Тя след съветския шантаж с газа и ултиматиума на Путин стартира невъзвратимо да се дистанцира от сегашните й позиции по отношение на Москва. Видяхме го образно – позволилият си да не недогледа геополитическият завой в политиката немски военачалник неотложно беше изхвърлен от армията.

9.
Не ни касае и това, че с изключение, и то ненапълно на интервала 1997-2001 г България постоянно е била ръководена от съветски проксита и по тази причина е на такова състояние. Да припомня, че смяната от комунизъм към народна власт у нас пристигна откакто бурята се развихри, че единствените дълбоки политически, стопански и обществени промени бяха в интервал, когато банкрутиралата за следващ път България мина на директно ръководство и изваждане от банкрута й от МВФ и Световната банка, въпреки че Иван Костов си присвои цялата заслуга за това.
.
През 1987 година Тодор Живков съобщи „Другари, ние взехме решение да изчакаме, да видиме… Така ще се поснишиме да мине тая стихия, само че по-късно ще видиме какво да правиме… Ако не мине бурята, тогава ще се преустройваме“.
Цялата българска политика – за 45 години социализъм и 30 години постсоциализъм, наименуван „ народна власт ” е синтезирана в тези фрази. В резултат самият Живков го поснишиха. И другите му изредели се демократични наследници също ги поснишиха.

Днешното съвещание на Народното събрание и позицията на държавното управление свършиха немислимото до момента, за което предизвестявам от дълго време – сложиха за включване в дневния международен ред и въпроса за вероятно „ поснишаване ” на самата България, което визира витално всички нас.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*** Лични обиди и нападки към коментиращи няма да позволи. Авторите им да си търсят други място.
*** Голи викове и лозунги за „ кравари ” и „ мужици ” също няма да позволи. В момента се написа историята на бъдещето на страната ни и страстите ви кого обичате и кого ненавиждате нямат място в какъвто и да е дебат и разбор.
*** Говорим за България. Всеки, който запита „ а вие за какво биете негрите ” ще бъде блокиран. Както и тези с противоположното запитване. Ще изтрия всяко мнение, което изяснява какъв брой велики са Съединени американски щати или Русия. Говорим за България и какви са нейните ползи, а не за Кремъл и Белия дом и техните ползи.
*** Съзливите страсти кой в миналото ни освободил и кой в миналото ни бомбардирал, какво е било преди време и какво е в този момент също ще останат без място под този пост. Пласирайте си ги по форумите. *** Постът е за това какво направи през днешния ден България и чакам полемиката да е за същото: за това какво трябваше или не трябваше да направи.

*** Ако имате какво да кажете, кажете го с обстоятелства и причини: за какво да сме в този момент със Запада и за какво да не сме с него, за какво да сме в този момент с Русия и за какво не. Не бистрим кой е прав и крив в спора Русия-Украйна, а какви са ползите на България и на нас самите – българите.

Григор Лилов
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР