Денят на будителите и новата седмица идват с интересните новини

...
Денят на будителите и новата седмица идват с интересните новини
Коментари Харесай

Четете в Марица: Държавата ще строи сама проекта Въча, а...

Денят на будителите и новата седмица идват с забавните вести на в. " Марица ". Ето част от акцентите в този момент, а на следващия ден не пропускайте цялото наслаждение:

Държавата ще строи сама плана " Въча ", но различен път

Израелската компания „ Аш индъстрийз “, която изготвя прединвестиционното изследване по плана " Въча ", ще съди Областна администрация - Пловдив. Преработеният и усъвършенстван вид бе показан на Областен експертен съвет в петък, само че самата среща, макар че е била онлайн, е минала в неприятен и манипулативен звук, настояват консултантите. Хората на „ Аш индъстрийз “ даже не знаят по какъв начин е завършило гласуването на новата версия на плана, защото са напуснали съвещанието прибързано.

ВиК отхвърли кмета от разширението на бул. " Ал. Стамболийски "

Най-голямото неразбирателство в Пловдив - бул. „ Александър Стамболийски”, няма да се уголемява с построяването на Южния обходен колектор.

Идеята на кмета Здравко Димитров беше ВиК ЕООД да промени трасето на колектора. Държавното сдружение възнамерява колекторът, който е с великански размери - 3 метра диаметър, да мине по съществуващото платно. Кметът беше предложил на управлението на ВиК да поправят параметрите по подобен метод, че тръбата да се прокарва в новото платно на бул. „ Александър Стамболийски” с претекст, че няма да се сътвори безпорядък в трафика, а и пътят е доста стеснен за натовареното придвижване.

От ВиК обаче отхвърлиха да трансформират плана, тъй като концепцията е закъсняла.

Интервюто на „ Марица “: Д-р Аспарух Илиев: Локдаун е неминуем, само че в мек вид, другояче ще стане гражданска война. Експертът по имунизациите приказва за щадящите проби в учебните заведения, високата смъртност в България и повтаря ли вирусът

Семейство сее болест от Ковид, не съблюдават карантината

Петчленно семейство от Пловдив, в което има болен от ковид, се разхожда свободно из града. За това алармира пред „ Марица “ тяхна съседка. Семейството - майка, татко, дете, баба и дядо, живее в квартал „ Христо Смирненски “. В края на предходната седмица дядото и щерка му не се почувствали добре. Задъхвали се, били отпаднали, имали и кашлица. Затова си създали тест за ковид в една от лицензираните пловдивски лаборатории. Майката дала негативен резултат, само че тестът на дядото била позитивна, описа съседката.

Мащабно строителство кипи до язовира в Марково

Жители на село Марково са на нокти поради огромно строителство до язовира на Пловдивския Бевърли Хилс. От близо месец на мястото се копае и насипва, а хората се чудят какво тъкмо става, още повече че всичко се случва наоколо с водоема.

По случая към този момент са подадени две тъжби при кмета на Марково Десислава Терзиева. Едната е от Сдружението " Моето село Марково ", а другата е съпроводена с подписка от живеещите в региона.

7 стотинки за киловатчас ток? Може, с фотоволтаик на покрива

Фотоволтаик на покрива на индустриален завод, фурна, хотел? И силата му да се употребява за лични потребности? Добро решение, само че би трябвало да се въоръжите с самообладание. В еднакъв миг бизнесът заедно се обърна към тази опция напълно неслучайно - токът на свободния пазар чупи връх след връх. За да се премине към ток от слънцето обаче с изключение на време трябват и много пари.

Ориентировъчните сметки сочат, че инвестицията напълно не дребна. Най-грубо самата слънчева апаратура коства приблизително сред 1100 и 1500 лв. на киловат конфигурирана мощ. Колкото по-голяма е, толкоз цената е по-ниска, тъй като се прави спестовност от мащаба. Най-скъпо излизат дребните централи до 5 киловата, обобщават от сектора.

Наши лекари тестват хапче против COVID-19

Български лекари вземат участие в правенето на лекарство против COVID-19. Един от тях е лекар Иван Малкодански. Той е единствено на 34 години, учител в Медицинския университет в Плевен. Анестезиолог е в Плевенската гинекологична болница, която е най-големият център у нас за пробно използване на хапче, което лекува ковид. Доктор Малкодански дава отговор за изследването на лекарството, създадено от огромна фармацевтична компания

Български глас в „ Семейство Адамс 2 “

Българин стана част от известната холивудска анимация " Семейство Адамс 2 ". Поп изпълнителят Митко Петров-Матео пребори хиляди претенденти от целия свят и справедливо се включи в световноизвестната продукция.

.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР