Денят ми започна с тв разказ на майка, която е

...
Денят ми започна с тв разказ на майка, която е
Коментари Харесай

Москов на нокти: След 17 ч. в София има 2-3 болници, в които да получиш помощ

Денят ми стартира с тв роман на майка, която е завела детето си вечерта в болница, тъй като е имало болки в ухото. Майката искаше някой да знае, за какво с плачещото от болежка дете е чакакла 2 часа и за какво е била принудена да заплати 60лв. " такса " за прегледа.

Какви нелепости е натворило управлението на болничното заведение с регламентирането на тези " такси " е значимо да се разбере и това е елементарно и бързо.

Това, обаче няма да даде отговор въпросите на майката, нито ще защищити други майки от същото.
Защото същинската причина с цел да се случват тези неща е, че след 17ч., наречете го официално " работно време ", в цяла София има две до три места в които хората могат да получат помощ за болката си, която е имала нахалството да заболи след " работно време ".

В останалите огромни градове е същото, в по-малките изобщо няма къде да отидеш. Тези 2-3 лечебни заведения не са в топ 10 на богато финансираните от касата и не са предмет на ежедневна реклама, какъв брой са велики.
Те просто са там 24/7, техните екипи са там непрекъснато,те поемат болката и нервите на пациентите, те прегарят, техните сестри и лекари напущат тъй като не устоят.

Те са и нормалният обект на медиите, когато има неблагополучие с пациенти. Все в тия лечебни заведения се случват " неприятните " неща, нали. Ми в тия, тъй като други след 5 просто няма, след 5 други не съществуват и няма по какъв начин другаде да се случи нещо положително или неприятно, тъй като след 5 там е затворено за пациенти.

За едни са готините контракти с касата и правото да си избират пациенти и работно време, за други са отговорностите, работата и отговорността да изясняват за какво са без шапка. Отговорни за това са Министерство на здравеопазването, Министерски съвет и Парламент. Тези институции и невъзможността им да наложат идентичен критерий и идентични отговорности са отговорните, поради които майката на болното дете е подложена на това.

И политическата борба, която същински си коства е да имаш топките да промениш това.
Щото за Гешев знам! Знам и резултата за всички обществени системи, до момента в който 10 години махаме Гешев и за всичко друго има " целесъобразно " безвремие.

П.П.
Има избор:
1. Разбираме, че смислената политика е да променим това, а не да обясняваме кой е отговорен, че не можем.
2. " Милост за живите ", приключва поста си някогашният зам.-председател на ДСБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР