Денят е 8 март. 10-годишният Денислав Иванов от врачанското село

...
Денят е 8 март. 10-годишният Денислав Иванов от врачанското село
Коментари Харесай

10-годишният Денис намира бял плик с голяма сума пари и ги предава в кметството

Денят е 8 март. 10-годишният Денислав Иванов от врачанското село Курново кара колело след учебно заведение. Времето е слънчево и четвъртокласникът се радва на топлия петък. Докато се вози с велосипеда си, вижда на улицата бял плик. В първия миг през мозъка му минава, че са изгубени документи. Детето отваря пликчето и в него вижда пари. Сумата е 980 лева, планувана за инвалидните пенсии на три дами от селцето. Изгубени са по път за кметството, където всеки месец се раздават обществените помощи.
Нито за секунда Денис не си и помисля да ги задържи за себе си и похарчи. Отива и ги предава в кметството.
Момченцето се отглежда краткотрайно от вуйна си Деница и баба си. Майка му работи в Русе, с цел да го устоя.

„ Липсата на работа в дребните обитаеми места обрича цели фамилии на недостиг, който пък води до миграция на популацията. За никого не е загадка, че тези процеси докараха хората от Северозапада до просешка сопа “, разясняват с болежка локалните. Въпреки че не живее в разкош, детето не се изкушава да похарчи и лев от откритата сума.
„ Почти постоянно тези, които нямат благоприятни условия, са най-доблестни и почтени. Гордея се с постъпката на своя племенник! “, описа прочувствено пред „ България Днес “ неговата вуйна Деница Цолова.
Тя не скри огорчението си от обстоятелството, че единствено една жена на име Йорданка Стоянова го е похвалила за стореното и го е насърчила постоянно да бъде толкоз героичен.

Денис е възпитаник в 4 „ б “ в началното учебно заведение в гр. Роман „ Петко Рачов Славейков “. Като научила за върнатите хиляда лв., гласната му Магдалена Павлова доста се зарадвала, че точно неин възпитаник демонстрира такава добрина.
Съвсем неотдавна, отново в гр. Роман, безпаричен мъж откри и върна близо 400 лева, а историята му трогна мнозина локални. След другарска среща на тимовете Искър Роман (1923) и ФК „ Пъстрина “ Монтана (2012) един от футболистите открива, че му липсва щипката с пари.
Мъжът позволява, че някой е претърсил съблекалнята, до момента в който двата тима ритат топката. Тръгва си отчаян и очевидно сърдит от Роман, без да допуска, че в това време мъж на име Росен Ванков намира парите, до момента в който мете стадиона. Човекът е нает по план „ Работа “ към общината и се грижи точно за поддръжката на градския зелен терен.

„ България Днес “ научи, че години наред добросъвестният Росен е бил незает. Въпреки нищожното си заплащане и невисок стандарт на живот той връща парите в кметството и споделя къде ги е намерил. Така сумата е върната на футболиста от Монтана, а кметът на Роман Валери Ролански му връчва благодарствено писмо.
„ Пожелавам на Росен постоянно да бъде толкоз почтен и безрезервен “, стимулира го Ролански.

Инфо: Бгднес

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР