Денят е 29 септември 2015-а. Санмай Вед се обучавал как

...
Денят е 29 септември 2015-а. Санмай Вед се обучавал как
Коментари Харесай

Човекът, който купи Google.com за 12 долара

Денят е 29 септември 2015-а. Санмай Вед се обучавал по какъв начин работи услугата Гугъл Domains и несъмнено, решил да я тества. Първото нещо, за което се сетил било да ревизира до по кое време е ангажиран домейна Гугъл.com. И изненада… системата извадила резултат, че името е свободно. Така всеки може да го вземе в случай че се раздели с голямата сума от 12 $.
 Човекът, който купи Гугъл.com за 12 $

Вед решил, че е неточност и няма по какъв начин да успее да направи сходна поръчка. Цъкнал заветния бутон за пазаруване и въвел данните си и кредитната си карта. Типично за множеството артикули на Гугъл и този проработил, както се чака. Домейнът бил сполучливо продаден против 12 $. Поръчката е изпълнена и Санмай Вед получил потвържденията за закупуване на домейна Гугъл.com.

Самият той споделя в профила си в LinkedIn за изненадващата си находка. Вед разказва в детайли най-голямата си облага в живота. За няколко минути той бил притежател на Гугъл.com.

Веднага, откакто получил цялостен надзор над домейна, Санмай Вед уведомил виновните за това хора в Гугъл. Компанията стремително изпратила предложение за откупуване. Офертата на интернет колоса била 6006.13 $. Естествено такава сума не е инцидентна – 6006.13 е GOOGLE в числа.

Вед дал отговор, че не го е направил за пари. Той желал да защищити компанията от голям пробив в сигурността. За това декларирал, че ще подари парите за щедрост. От своя страна Гугъл удвоили офертата. Така дарението на Вед било малко над 12 000 $.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР