Денят днес ще започне с минимални температури между 2° и

...
Денят днес ще започне с минимални температури между 2° и
Коментари Харесай

Днес сняг и студ, а през уикенда още по-лошо КАРТА

Денят през днешния ден ще стартира с минимални температури сред 2° и 7°, в София – към 2°. В източните региони и по Черноморието сутринта ще бъде малко по-топло с температури от 8 до 10°, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

През деня ще превалява към момента основно в югоизточната половина на България, а над 700-800 м дъждът ще премине в сняг.

Късно следобяд преваляванията на всички места ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра. Ще духа до сдържан вятър от северозапад. Очакват се оптимални температури сред 8° и 13°, в източните региони - до 15°.

В планините на доста места ще превалява сняг. Ще е най-вече облачно, по билата и мъгливо. Ще духа сдържан северозападен, а по върховете – югозападен вятър.


Температурите ще се намалят и оптималните в курортите ще са от минус 1° до 6°, а по най-високите върхове – към минус 6°.

В петък облачността краткотрайно ще намалее, само че през почивните дни още веднъж ще завали, като в неделя превалявания ще обзет по-голямата част от страната.

Възможни са и гръмотевици. След краткотрайно покачване на температурите в петък и изключително в събота, в неделя се чака едва
застудяване.

В понеделник преваляванията на всички места ще спрат, най-късно в източните региони от страната. Във вторник вероятността за превалявания е дребна, ще има и по-съществени разкъсвания на облачността. Очаква се стопляне.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР