Денвър Нъгетс е на един успех от дебютна титла в

...
Денвър Нъгетс е на един успех от дебютна титла в
Коментари Харесай

Денвър е на победа от първа титла на НБА след нов успех над Маями

Денвър Нъгетс е на един триумф от дебютна купа в Националната баскетболна асоциация (НБА), откакто надделя Маями Хийт със 108:95 в мач номер 4 от финалната серия. По този метод " буците " ще имат опцията да ликуват с шампионския трофей в нощта на понеделник против вторник.


След като двата отбора си размениха по една победа в залата на Нъгетс, отборът от Колорадо взе безапелационно и двете си гостувания във Флорида. След историческия мач на Никола Йокич и мощното показване на Джамал Мъри, този път с съществена роля за триумфа бе Арън Гордън, който бе най-резултатен с 27 точки - за него това бе и връх в плейофите. Той добави 7 битки и 6 асистенции, като приключи 11/15 при стрелбата за две и 3/4 от тройката. Йокич и Мъри се регистрираха с дабъл-дабъли - сръбският център приключи с 23 пункта и 12 овладени топки, до момента в който Мъри, който нямаше мощен ден в стрелбата, завърши с 15 точки и 12 завършващи подавания. Много потребен от пейката бе Брус Браун с 21 пункта. 11 добави Майкъл Портър-младши.

За домакините Джими Бътлър още веднъж бе над всички с 25 точки - той прибави 7 битки и 7 асистенции. С дабъл-дабъл се регистрира Бам Адебайо - центърът приключи с 20 пункта и 11 овладени топки под коша. Воденият от Ерик Сполстра отбор получи помощ от пейката си - Кайл Лаури завърши с 13 точки, Дънкан Робинсън добави 12, а с 11 способства Кейлъб Мартин. Проблемът за " горещите " пристигна от титулярите, като единствено Кевин Лав изигра добър мач с 12 точки - за съпоставяне, Макс Струс и Гейб Винсънт комбинираха за общо едвам две точки, при 1/10 за две и 0/7 зад арката.

Така Денвър ще се опита да затвори финалната серия още в нощта на понеделник против вторник, освен това в лична си зала. Отбори, които са взели задатък от 3-1 победи във Финалите на НБА, са триумфирали в 35 от 36 случая. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР