ДЕНВЪР (AP) — Опитът на бившия президент Доналд Тръмп да

...
ДЕНВЪР (AP) — Опитът на бившия президент Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Клаузата за въстание в конституцията заплашва кампанията на Тръмп. Ето как се развива това

ДЕНВЪР (AP) — Опитът на някогашния президент Доналд Тръмп да си върне Белия дом в този момент е заплашен от две фрази, добавени към конституцията на Съединени американски щати преди 155 години.

Върховният съд на Колорадо във вторник забрани Тръмп от гласуването в щата според раздел 3 от 14-та корекция, която не разрешава на всеки, който се е заклел да поддържа конституцията и по-късно е „ взел участие в протест ” против нея, да заема служба. Това е първият път в историята, когато наредбата се употребява, с цел да забрани на някого да се кандидатира за президент и Съединени американски щати. Вероятно Върховният съд ще има последната дума за това дали решението ще остане в действие.

Ако се случи - което доста правни специалисти споделят, че е дълъг късмет - това е краят на акцията на Тръмп, тъй като решение на Върховния съд няма да се ползва единствено в Колорадо, само че във всички щати. Това също може да отвори нов свят на политическа борба, защото политиците в бъдещето ловят правосъдни решения, с цел да дисквалифицират своите противници според същата раз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР